Az őszi szezon során a Kisvárda éléről menesztett Miriuta László régi-új csapata, az FC Hermannstadt volt a Puskás Akadémia ellenfele a csapat spanyolországi edzőtáborának utolsó napján.

Az első ziccer negyedóra elteltével a felcsútiak előtt adódott, amikor Sós Bence léphetett ki a balösszekötő helyén, de lapos lövése elakadt a kivetődő kapusban – jelezte összefoglalójában a pfla.hu. Nem sokkal később Yoell van Nieff végezhetett el szabadrúgást a nagyszebeniek tizenhatosának jobb oldaláról, s Figuereido kapusnak minden ügyességére szüksége volt, hogy kitolja a bal felsőbe tartó labdát.

A romániai gárda legfőképpen védekezéssel töltötte az idején, egy pontrúgásból mégis ők szerezték meg a vezetést: a 24. percben Caiado végezhetett el szabadrúgást balról, középen Yazalde érkezett, és Hegedüs Lajos kapujába sodorta a labdát (1–0). A 37. percben a szerencse mentette meg a piros mezeseket a góltól: Artem Favorov mintegy tizenhét méterről vette célba a kaput, lapos lövése bal oldalsó léc tövéről vágódott ki.

A második félidő első két helyzete is a Puskás Akadémiáé volt: előbb Golgol passzával Sós léphetett ki ziccerben, ám félmagas lövését hárította a kapus, majd a szöglet után Hadzsiev sodorhatta volna a kapuba a labdát, amely ezúttal is a hálóőrben akadt el. A 64. percben Gyurcsó Ádámot rántották le a tizenhatoson belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. Kisvártatva egy jobb oldali szögletből Golgol fejelt alig fölé.

A 72. percben aztán megszületett a Puskás találata: Van Nieff tért ölelő átadását Golgol tette le Knezevicnek, aki húsz méterről bebombázta (1–1). A középkezdés után nem sokkal a túloldalon Hegedüsnek kellett jól fognia a rövid sarkot, majd Knezevic körömpasszából Golgol került helyzetbe, de a románok portása is a helyén volt. A 79. percben Magyar Zsoltot hozta lövőhelyzetbe a nagy kedvvel futballozó Golgol, de az ifjú középpályás centikkel a bal alsó mellé lőtt. A hajrában a románok futballoztak veszélyesebben, ám végül maradt a döntetlen.

Hermannstadt – Puskás Akadémia 1-1 (Yazalde 24. ill. Knezevic 72.)

PAFC: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Nándori – Gyurcsó, Favorov, Van Nieff, Plsek, Sós B. – Golgol, Vanecek. Csereként pályára lépett: Deutsch, Hadzsiev, Tamás N., Knezevic, Magyar Zs., Urblík