Puskás Akadémia – Apollon Larissza 4–0 (Hegedűs J. 38., Henty 49., 72., Vanecek 52.)

A festői környezetben lejátszott találkozón a görög csapat helyzetével kezdődött az események sora, a 7. percben egy bal oldali középre adás után Matthiaosz Kapszaszkisz elől kellett mentenünk a kapu torkából. Ekkorra már a felcsútiak túl voltak az első véleményes játékvezetői ítéleten is, ugyanis nem sokkal azelőtt Golgol Mebrahtu egyenesen az ellenfél kapujáig gyalogolhatott volna Kiss Tamás indításával, ha nem állítja meg – feltehetően tévesen – a bíró.

A 23. percben kis híján megszereztük a vezetést, amikor Sós Bence bal oldali beívelése után David Vanecek fejelt, ám a labda centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Hét minutummal később Sós és Nagy Zsolt kombinációja után Golgol adott középre, ám Vanecek – ezúttal lábbal – ismét kevéssel eltévesztette a célterületet.

Nem úgy Hegedűs János! A 37. percben Spandler Csaba tört előre némileg váratlanul, a hellének csak szabálytalanság árán tudták megállítani, a megítélt szabadrúgást „Hege” jó szokásának megfelelően huszonhárom méterről elemi erővel vágta a léc alá (1–0).

Fordulás után nem sokat kellett várni a következő Puskás-gólra. A 49. percben a második félidőre beállt Ezekiel Henty kapott labdát a Larissza térfelének közepén, és huszonnégy méterről a kapuba bombázott (2–0). Három perccel később Vanecek szerezte meg első gólját a PAFC mezében, ő tizenhét méterről küldött lapos lövést a bal alsó sarokba (3–0).

A görögök első igazán nagy lehetősége az 58. percben jött, ekkor Markosz Szifneosz került tiszta helyzetbe az ötösünk sarkánál, de Tóth Balázs kapuja mellé perdített. Nagyjából ennyi esélyt adtunk a helléneknek: a 72. percben Vanecek húzott el a jobbösszekötő helyéről indulva, pontos centerezésére a túloldalon Henty érkezett, és ő is kilőtte a bal alsót (4–0) – tudósított a pfla.hu.

Felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia: Hegedüs L., Szolnoki, Hegedűs J., Spandler, Nagy Zs., Kiss T. Urblík, Fülöp L., Mebrahtu, Sós B., Vanecek.

Csereként pályára lépett: Tóth B., Huszti A., Hadzsiev, Radics, Skribek, Henty.