Az Albánia és az Anglia elleni vb-selejtezőn a magyar válogatottban pályára lépő Nagy Zsolt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, boldogsággal és örömmel töltötte el, hogy a Wembleyben játszhatott, azt követően pedig fel kellett készülnie arra, hogy itthon ugyanúgy folytatnia kell azt a teljesítményt a klubcsapatában, amit ott tudott nyújtani.

– Fantasztikus meccs volt, nagyon nagy élmény, örök emlék, majd az unokáknak is mesélhetek erről – elevenítette fel az angolok elleni idegenbeli vb-selejtezőt a Puskás Akadémia játékosa. – Hihetetlen érzés volt ott játszani. Sterling ellen kellett harcolnom, fejben is nagyon elfáradtam a mérkőzés alatt, de fizikálisan is, mindenhova egy ütemmel korábban kellett induljak, hogy odaérjek. Az Albánia elleni mérkőzés után már egyből az angolokkal kezdtünk el foglalkozni, és kaptunk is róluk videókat csapatszinten, külön a meccs előtti és a meccsnapon pedig egyéni videókat is kaptam, amit elemeztünk, hogy egyes szituációban milyen döntést fog hozni Sterling.

Nagy hozzátette, hetvenezer néző előtt mindenkiben volt bizonyítási vágy, hiszen Angliában mindenki nézi a futballt, ezért élnek és halnak, akár Németország, akár Magyarország az ellenfél.

– Sajnos nem jutottunk ki a vb-re, ezért úgy voltunk vele, hogy induljon egy új fejezet, térjünk vissza a helyes útra és mutassuk meg a Wembleyben, hogy a magyar válogatott ott is helyt tud állni – folytatta a 4-szeres válogatott védő. – Elég sok pozitív visszhang volt a meccs után, Gareth Southgate is jól vélekedett a válogatottról. Remélem, hogy itt el tudtunk kezdeni egy új utat. Egyénileg mindig jobb és jobb akarok lenni, meccs után is egyből azon gondolkodtam, hogy mit tudtam volna még jobban tenni én és a csapat is, hogy győzzünk a Wembleyben. Ez sikerülhetett is volna akár. Egyénileg is volt hiányérzetem attól függetlenül is, hogy a visszhangok alapján jól ment a játék.

A válogatott játékos elmondta, nem érzékelt semmit meccs közben a lelátói balhéról, csak a mérkőzés után olvasott ezekről a történésekről a hírekben. Nagy ezt követően reagált arra is, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány az utóbbi időben több kritikus nyilatkozatot is tett.

– Megértem Marco Rossi nyilatkozatait, ő is él-hal a futballért, nagyon jó edzőnek tartom. Ő is mindig győzni szeretne és kijutni a világbajnokságra, ez sajnos most nem sikerült. Az nem az én dolgom eldönteni, hogy ő marad-e a szövetségi kapitány, de mint elmondtam, szerintem nagyon jó edző, nagyon jó csapatot tud összeállítani – folytatta, majd a saját jövőjére is kitért. – Remélem megragadok a válogatottban, de ezt majd a klubcsapatomban nyújtott teljesítmény fogja eldönteni. A jövőről kapcsolatosan nem tudok nyilatkozni, jövőre jár le a szerződésem, és már volt is megkeresés a klubomtól a hosszabbítást illetően, de még ez nincs fixálva.

NB II: Parádés rajt után visszaesés, edzőváltás jöhet a nagymúltú klubnál – korábbi NB I-es tréner a jelölt