Ahogy arról átigazolási rovatunkban beszámoltunk, a Puskás Akadémiához szerződhet a román első osztályú FC Botosani 21 éves támadója, Fülöp Lóránd.

A román csapat sajtóhírek szerint 400 és 700 ezer euró közötti összeget kap a játékosért.

Fülöp – aki a most futó szezonban 25 meccsen 8 találatot jegyez eddig a Botosaniban – megerősítette, hogy az NB I-be tart.

Az ajánlat megfelelő a klubnak, megfelelő nekem is, meglátjuk a következő napokban, mi történik, még átnézzük a részleteket. Még a héten eldőlhet a sorsom és aláírhatok. A Puskás Akadémia egy fiatal csapat, remek körülményekkel és a feltételekkel – mondta a fiatal támadó, aki azt is elismerte a romániai Telekomnak adott nyilatkozatában, hogy a magyar válogatottságot is fontolgatja.

A marosvásárhelyi születésű játékos – akinek a bátyja, Fülöp István Diósgyőrben is futballozott, jelenleg pedig a Sepsi OSK csatára – az U21-es román nemzeti csapat tagja, amely a nyári Eb-részvételt is kiharcolta. Fülöp a tornán még szeretne részt venni – akárcsak a Vidi kiszemeltje, Rus Adrián -, utána azonban elgondolkodna a magyar válogatottságon.

Egyértelmű, hogy ez a klubváltás a magyar válogatottbeli szerepléshez is közelebb vinne. Ugyanakkor nem akarok elfeledkezni arról, hogy közeleg az U21-es Eb, amelyen szeretnék én is részt venni a román csapat tagjaként. Egyelőre nem tudom, hogyan alakul majd ez a dolog, az biztos, hogy az Eb-n játszani akarok – tette hozzá Fülöp.

A támadó összesen 52 mérkőzésen 15 gólt szerzett eddig a román élvonalban.