Az első helyzet majd első gól is az eszékieké volt a spanyolországi fekészülési mérkőzésen: a korábbi fehérvári támadó, a komoly európai csapatokkal hírbe hozott Mirko Maric még jobb alsó mellé lőtt, aztán a 14. percben Mance cselezett befelé a tizenhatos sarkától és kilőtte a hosszú sarkot (0-1) – derül ki a pfla.hu tudósításából.

Az Ezekiel Hentyt már az első félidő közepén váltó Sós Bence léc alá tartó lövését látványos vetődéssel szedte ki Ivusic kapus, de gólt megint a horvát élvonalbeli gárda szerzett, méghozzá Maric révén, aki egy Radics-szabálytalanságot követő büntetőt értékesített a 33. percben (0-2).

Az első félidő krónikáját három komolyabb kapusbravúr tette teljessé: Ivusic Gyurcsó lövését, majd szabadrúgását is hárította, míg a másik oldalon Hegedüs védte lábbal Grezda estében leadott lövését.

A második játékrészt Golgol Mebrahtu helyzete indította, de az 50. percben szépített a PAFC, ekkor van Nieff bal oldali beadását Gyurcsó közvetlen közelről, talppal segítette a horvát kapuba (1-2). Gyurcsó nem sokkal később az egyenlítő gólt is megszerezhette volna, de nem tudott túljárni a cserekapus, Malenica eszén. A túloldalon Marin nagy helyzete maradt ki.

A meccs utolsó negyedében az Osijek közel járt a harmadik gól megszerzéséhez, szabadrúgásból a felső lécet is eltalálta a Kleinheisler Lászlót kezdőként bevető gárda, majd Mbakogu ziccerét Tóth Balázs nagy bravúrral hárította, hogy aztán a gólvonalról szabadítsanak fel a felcsútiak. Az utolsó tíz percben van Nieff szabadrúgásában és Komáromi helyzetében is benne volt a gól, de végül 2–1-re győzött a horvát élvonalbeli csapat.

Puskás Akadémia – NK Osijek 1-2 (Gyurcsó 50., ill. Mance 14., Maric 33.)

PAFC: Hegedüs – Radics, Meissner, Van Nieff, Szolnoki, – Magyar Zs., Favorov, Plsek – Henty, Vanecek, Gyurcsó

Cserék: Tóth B. (kapus), Sós B., Golgol, Knezevic, Tamás N., Komáromi