A csakfoci.hu is megírta augusztus végén, hogy a Puskás Akadémia két évre leigazolta a 22 éves felvidéki Urblík Józsefet. Még júniusban mi számoltunk be róla elsőként, hogy a játékosra a Dunaszerdahely és a MOL Vidi (akkor még Videoton) is hajt, de a futballista végül Felcsúton kötött ki. Most az ujszo.com-nak nyilatkozott átigazolása körülményeiről.

Mint kifejtette, volt klubjának, a cseh élvonalból kizuhant Jihlavának nehezebb dolga volt megegyezni a Puskás Akadémiával, mint neki új klubjával, de örül, hogy oda igazolt.

“Egyelőre csak két napot voltam Felcsúton, mert jöttem az U21-es válogatotthoz. Sajnálom, hogy az olaszok elleni barátságos mérkőzésen nem játszottam, de szerencsére nyertünk. A Puskásról még nem tudok sokat mondani, mert tényleg csak két napot töltöttem ott, egy edzésen voltam a csapattal.”

Az első ötben akar végezni a Puskás

Urblík persze sajnálja, hogy nem a MOL Vidihez került, de továbblépett. A felcsúti célokról is beszélt.

Azon már túlléptem, mert az ilyesmin túl kell lépni. Örülök, hogy ott vagyok a Puskás Akadémiában, lehet, hogy jobb is lesz ott. Meglátjuk. (…) Azt mondták, szeretnének az első ötben lenni, és bíznak benne, hogy segítek nekik.

A dunaszerdahelyi focihangulat nagyon csábította, amiatt szívesen igazolt volna a DAC-hoz, de nem jött össze a lehetőség, aminek elsődleges oka a pénz.

Az új dunaszerdahelyi stadionban tökéletes a hangulat, ami a Puskásban nem annyira van így, de reméljük, hogy jó focival és eredményekkel mi is a stadionba tudjuk csábítani a szurkolókat. (…) A DAC nem akart annyi pénzt adni értem. A DAC 180 ezer eurót kínált értem, a Puskás meg háromszázat.