Mint ismert, Ezekiel Henty góljával szerzett vezetést az NB I előző fordulójában a Puskás Akadémia a Mezőkövesd elleni mérkőzésen, a nigériai támadónak a második játékrészben is akadt egy nagy helyzete, azt azonban kihagyta. A mostani szezonban már öt gólnál járó labdarúgó a Puskás Akadémia hivatalos oldalán elmondta, miért nem sikerült dupláznia a végül 1-1-re végződő összecsapáson.

– Természetesen idegesítő, hiszen sokáig helytálltunk, az utolsó percekben azonban gólt kaptunk. Egyszer hagyott csak ki a figyelem és sajnos ráfáztunk, talán ez egy lecke, hogy még többet kell fejleszteni a koncentrációt. De így is elismerés a csapatnak, mert sokat dolgoztunk. Nagyon jó passzt kaptam a gól előtt, minden idegszálammal arra koncentráltam, hogy betaláljak. Boldog voltam, hogy sikerült, főleg, hogy sokat kellett kihagynom az operáció miatt – emlékezett vissza Henty, majd a kihagyott ziccerére is kitért.

Volt még egy helyzetem, de sajnos sokat kivett belőlem az 50 méteres sprint.

Még nem vagyok százszázalékos formában, ezért kifulladtam a végére, besavasodtak az izmaim. Próbáltam elpöckölni a labdát, de a kapus átlátta a helyzetet, a védő is a nyakamon volt, nem volt több időm.

A Puskás Akadémia tizennégy fordulót követően a negyedik helyen áll hét győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel. Hornyák Zsolt vezetőedző csapata a következő fordulóban a Ferencváros otthonában lép pályára.