Idén télen érkezett a holland élvonalbeli Emmentől a Puskás Akadémiához a korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Luciano Slagveer, aki rögtön alapemberré vált Hornyák Zsoltnál, a bajnokságban nyolc meccsen egy gólt lőtt és két asszisztot jegyzett, míg a Magyar Kupában kétszer vette be az ellenfelek kapuját. A 26 éves labdarúgó a holland Leeuwarder Courant honlapnak adott interjújában elárulta, hogyan tartja edzésben magát a felfüggesztett NB I közepette, és a magyar bajnokságról is beszélt.

Slagveer visszaemlékezett, hogy nehezen akarta elhagyni januárban Hollandiát, de most örül, hogy végül a váltás mellett döntött, majd a legutóbbi, zártkapus fordulóra is kitért.

– Üres volt a stadion, de őszintén szólva, itt szinte sosincs telt ház, szóval nem volt olyan különös. Már láttam olyan meccset, ahol kevesebb mint száz néző volt a lelátón – mondta Slagveer, majd hozzátette, akkor még nem volt olyan intenzíven jelen a koronavírus Magyarországon, ezért még megrendezték a fordulót. – Budapesten élek és egy közeli parkban szoktam edzeni, továbbá edzéstervet is kaptam a klubtól. Kicsit úgy érzem, mintha szabadságon lennék, de természetesen ez nem az.

A cikkben megjegyzik, hogy a holland szélső klubja nem túl népszerű Magyarországon, Felcsúton is csupán 1700 ember él.

– Kevés szurkolónk van– jegyezte meg Slagveer.– Azt is észrevettem, hogy a játékvezetők gyakran ellenünk fújnak, ez sokszor okoz nehézséget, hiszen az NB I-ben nincs VAR. Az ellenfelek kezezéseit gyakran figyelmen kívül hagyják és könnyen kapunk sárga lapokat. Az ország nem vonzott eleinte, azt gondoltam magamban: mit kellene itt csinálnom? Majd beszéltem Yoell van Nieffel, aki azt mondta, hogy jó klubhoz kerülhetek, és végül úgy döntöttem, belevágok, mostanra pedig már megszerettem itt lenni. Örülök annak, hogy olyan nagyvárosban élek, mint Budapest. Egy kis faluban nem hinném, hogy boldog lennék.

A szélső az interjú végén elmondta, hogy a jelenleg a holland élvonal 10. helyén álló Heerenveen az NB I-ben a második vagy az első lenne.

A Ferencváros vezeti a tabellát, és egyike azon kevés klubnak, amely sok nézőt vonzz

– tette hozzá Slagveer.