Jól vagyunk, egyelőre minden rendben – kezdte tömör helyzetjelentését a pfla.hu-nak Yoell van Nieff, aki az Újpest ellen szerezte első gól ját az NB I-ben – Nyilván senki nem gondolt arra, hogy ilyen szituáció alakul ki, most az a dolgunk, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki belőle. Szorgalmasan csinálom a „házi feladatunkat”, végzem az erőnléti edzőnk, Egon Kunzmann által előírt gyakorlatokat. Minden reggel futással kezdek, majd jön az erősítés erősítés – immár a lakásban. A barátnőm itt van velem, az otthoni gyakorlatokba ő is beszáll, hiszen ő is fitt akar maradni. Az edzőtermek bezártak, úgyhogy kreatívnak kell lennünk – ez egyelőre működik.

A futással egyébként semmi bajom, bár inkább akkor szeretem csinálni, amikor szabadságon vagyok.

Az a legrosszabb az egészben, hogy nem tudjuk, mikor léphetünk pályára. Türelmes vagyok, de a labda nagyon hiányzik, hiszen azért lettem futballista, hogy eddzek és meccseket játsszak – mondta a 26 éves játékos, aki Hollandia helyzetéről is szót ejtett.

Nehéz időket élünk, odahaza jóval több megbetegedés van, mint itt, Magyarországon, de a gazdaság miatt nem akarják, hogy minden leálljon. Persze mindenkit figyelmeztetnek, hogy ha teheti, maradjon otthon, és csak a legszükségesebb esetben, dolgozni vagy vásárolni mozduljon ki.

Akárcsak itt, Hollandiában is kísérleteznek gyógyszer kifejlesztésével, de az hosszú időbe, akár egy évbe is beletelik.

Végül azt is elárulta, jó döntést hozott tavaly nyáron, amikor a Puskás Akadémiát választotta.

Budapesten élünk, nagyon megszerettük ezt a gyönyörű várost. Nagyon jól érezzük magunkat, s szerintem a bajnokság is jó színvonalú – összességében azt mondhatom, eddig nekem is jó szezonom volt. Nagyon várom már a következő idényt, örülök, hogy két évre írtam alá, így még legalább egy esztendőt Magyarországon tölthetek.

A csapat is jó, remek a küzdőszellem és azt hiszem, a negyedik hely sem rossz.

Kicsit balszerencsések vagyunk, mert úgy érzem, felszállóágba kerültünk, jó esélyünk van a dobogóra, s ezáltal a nemzetközi porondra kerülésre. A jelenlegi helyzet ellenére szem szabad elvesztenünk a koncentrációt, hiszen egyelőre nincs lefújva a szezon – késznek kell lennünk az újrakezdésre.