Mint ismert, az MLSZ határozatlan időre felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját, így a játékosok többsége egyéni edzésterv alapján tartják formában magukat.

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt korábban elmondta, a cseh és a német mintát követve egyéni edzésprogramot írtak elő a felcsúti labdarúgóknak. A csapatkapitány Szolnoki Roland családjával együtt komolyan veszi a koronavírus-járvány jelentette veszélyt, és otthon tréningezik. A klubhonlapnak elárulta, nehezen bírja futball nélkül, valamint arról is szót ejtett, szerinte mikor léphetnek újra pályára.

A sérülésem után Mezőkövesden tértem vissza, és jó lett volna, ha még több meccsen tudtam volna játszani… Sajnos a járvány közbeszólt, s most nagyon hiányzik a futball. A vezetőedzőnk és a stáb meghatározta, milyen munkát végezzünk itthon, naponta futok, csinálom a láb- és felsőtest-gyakorlatokat. Az udvaron a labda is előkerül, de ez azért nem olyan, mintha a csapattal együtt edzenénk – kezdte a pfla.hu-nak Szolnoki Roland, aki hozzátette, ilyenkor csapatkapitányként is sok a feladata.

Minden csapattársammal kapcsolatban vagyok, olyan külföldi játékosunk is akadt már, aki hozzám fordult segítségért. Természetesen, amiben tudok, segítek. A csapatnak van egy közös internetes csoportja, így mindig tudjuk egymásról, ki mit csinál, kinek milyen problémája van. A foci a jelen helyzetben másodlagos, legfontosabb most az, hogy mindenki egészséges maradjon, és tartsa be a szabályokat, mert csak így lehetséges, hogy minél előbb túl legyünk az egészen.

Szolnoki arról is beszélt, szerinte mennyi ideig szünetel majd a bajnokság.

Nem tudom, hogy lesz, de az szinte biztos, hogy szerda szombat-ritmusban folytatódik majd a bajnokság, hiszen a lejáró szerződések miatt június 30-ig be kellene fejezni. Nyilván azt szeretnénk, ha minél hamarabb folytathatnánk, de látni kell, mi történik Olaszországban, illetve Spanyolországban, nálunk pedig szinte csak most kezdődött a járvány. Naponta figyelem a híreket, és sajnos úgy néz ki, ez az állapot még sokáig fog tartani. A legderűlátóbbak szerint két-három hét múlva kezdhetjük el a csapatszintű edzéseket, ezt követően ugyanennyi idő kell, míg folytatódhat a bajnokság. Most elvégezzük az előírt penzumot, úgyhogy a kondíciókkal nincs baj, de ezt nem lehet összehasonlítani a pályán végzett edzésekkel. A dinamika, a finom labdaérintések ugyanis csak ott hozhatók vissza – fogalmazott.