Mónos Tamás és Szélesi Zoltán edzői kinevezését is bejelentette kedden a Puskás Akadémia.

A Vasas mezét több mint 200 alkalommal viselő, de az MTK-ban és Belgiumban is futballozó Mónos Tamás az U19-es utánpótlás-csapatot vezeti majd Felcsúton. A címeres mezt 1990 és 1995 között 21 alkalommal ölhette magára.

Szélesi Zoltán játékosként és edzőként is megfordult a nemzeti csapatnál, most pedig a jelenlegi U17-es magyar korosztályos válogatott gerincét alkotó utánpótlásgárda irányítását vette át. Az egykori jobbhátvéd 28 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, pályafutása során kétszer magyar bajnokságot és kétszer Magyar-Kupát nyert, játszott az Újpestben, a Debrecenben, a Puskás Akadémián, a német Energie Cottbusban, a francia RC Strasbourgban, a görög Olympiakoszban és holland NEC Nijmegenben is – írja a pfla.hu.

2017-ben az U17-es Európa-bajnokságon 6. helyen végzett a korosztályos magyar válogatottal, tavaly pedig az elitkörig kormányozta az együttest. Emellett tagja volt a Bernd Strock és Georges Leekens szakmai stábjának is a felnőtt válogatottnál, amelyet 2017 novemberében, a német edző távozását követően két felkészülési mérkőzésen irányíthatott megbízott szövetségi kapitányként. A Luxemburg elleni 2-1-es vereséggel debütált a magyar kispadon, ám második fellépésén már legyőzte a válogatott a 2018-as világbajnoki résztvevő Costa Ricát.