“A Puskás Akadémia vethet véget David Vanecek pokoli időszakának a Heartsnál” – írja a The Scottish Sun, amely úgy tudja, hogy az NB I-es gárda viheti el Edinburgh-ból a 28 éves cseh csatárt, méghozzá a lap szerint a nemrég kinevezett vezetőedző, Hornyák Zsolt kérésére. A 46 éves szakember az előző idényben a cseh Slovan Liberec szakvezetője volt, innen is ismerheti a játékost.

Vanecek hat “katasztrofális” – írja a lap – hónapon van túl a nagymúltú skóciai gárdánál, amely még januárban szerződtette a 193 centiméter magas támadót, aki a Teplicétől érkezett. A korábbi cseh utánpótlás-válogatott játékos összesen öt bajnoki mérkőzésen (plusz két kupatalálkozón), 159 perc erejéig lehetett a pályán és edzője, Craig Levein is keményen kritizálta.

A Hearts menedzsere rendkívül elégedetlen volt Vanecek erőnléti állapotával, és alig pár héttel érkezését követően “pocséknak” nevezte a produkcióját, amikor alig fél óra után lecserélte a Dundee elleni bajnokin. Az akkori hírek szerint maga Vanecek is elnézést kért edzőjétől, amiért nem tudott megfelelő állapotba kerülni.

A lap hozzáteszi, hogy a Skóciában jövő nyárig élő szerződéssel rendelkező játékost hazájából a Sigma Olomouc csapata is monitorozza. Vanecek otthoni produkciójával még fel is hívhatta magára a figyelmet, hiszen az előző szezon első felében, 16 mérkőzésen 7 gólig jutott.