A bolgár bnr.bg és a tech2.org egybehangzó értesülései szerint a PFC Beroe játékosa, Kamen Hadzhiev mindenben megegyezett a Puskás Akadémiával, így vasárnap Magyarországra utazik, hogy hétfőn részt vegyen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton.

A klub sportigazgatója elismerte: olyan ajánlatot kaptak a labdarúgóért, ami a Beroét és Hadzhievet egyaránt meggyőzte. A két portál úgy véli, a Puskás Akadémia 250 ezer eurónak megfelelő összeget kínált a hátvédért, ami nagyjából megfelel a játékos Transfermarkt által becsült piaci értékének.

A 27 esztendős bolgár belsővédő a helyi élvonal 4. helyén álló Beroe oszlopos tagja, az idei szezonban 19-szer öltötte magára a csapat szerelését. Hadzhiev pályafutását a jelenleg német negyedosztályú Wattenscheid utánpótlásában kezdte, itt figyelt fel rá a Schalke. A gelsenkircheni U19-es csapatban egy esztendőt töltött, majd 19 évesen hazatért Bulgáriába.

A futballista számára nem lesz ismeretlen a légiós élet, hiszen egy fél évet a görög alsóbb osztályú Doxa Petrouszasz, egy évet a német negyedosztályú Oldenburg, és egy évet az akkor holland másodosztályú Fortuna Sittardnál is eltöltött. Hadzhiev hazája válogatottjában még nem mutatkozott be, a Puskás Akadémia lehet klubkarrierjének 12. állomáshelye.