Pintér Attila a 22. fordulóban még kilenc légióssal küldte pályára csapatát. A Puskás Akadémia akkor sima, 3-1-es vereséget szenvedett a Pakstól. – Összevissza rugdostuk a labdát, ez nem profi labdarúgás. El kell gondolkodnia egy-két külföldi úriembernek, hogy mit tesz ezért a klubért és mit nem – mondta kissé zaklatottan Pintér Attila a mérkőzést követően

A Paks ellen ez a 9 légiós kezdett: Trajkovski, Heris, Klinar, Mevoungou, Bacelic-Grgic, Knezevic, Henty, Perosevic, Diallo

A paksi kifakadás után várható volt, hogy többen kikerülnek a csapatból. A következő fordulóban négy külföldi veszítette el a helyét az együttesben. A Ferencváros ellen már csak öt légiós volt a PAFC-ban, de a vége így is vereség lett. Pintér őket tartotta meg a kezdőben: Trajkovski, Heris, Klinar, Knezevic, Henty.

A 24. fordulóban aztán folytatódott a légiósok kiszórása. A Videoton elleni (0-0) felcsúti házi rangadón mindössze Trajkovski, Knezevic és Perosevic képviselte a külföldi kontingenst a kezdő 11-ben. A bajnokesélyes ellen szerzett egy pont sikernek számított, így Pintér Attila úgy gondolta, hogy a következő fordulóban a Vasas elleni mérkőzésen sem változtat sokat a csapatán, az előbbi három külföldi mellé csak Diallót nevezte pluszban a kezdőbe. A hét magyarral kiálló Puskás 2-1-re nyerni tudott az angyalföldiek ellen, amivel elmozdult a veszélyeztetett zónából.

Pintér Attila nem csak a bajnokságban, de a kupában is kicserélte csapatát, március 13-án a Diósgyőr elleni hazai vesztes mérkőzésen három (Trajkovski, Klinar, Henty), míg az idegenbeli, győztes és továbbjutást jelentő találkozó alkalmával négy (Trajkovski, Knezevic, Henty, Perosevic) légióssal állt fel.

Az jól látható, hogy vannak olyan külföldiek, akikhez a nagy magyarosítás közepette is ragaszkodik Pintér, Trajkovski, Knezevic és Perosevic szinte mindig ott van a csapatban, ugyanakkor a télen szerződtetett Klinar, Heris és Bacelic-Grgic kegyvesztett lett a korábbi szövetségi kapitánynál.  Az átszervezés nagy nyertesei a magyar játékosok közül Poór Patrik, Zsidai László, Balogh Balázs és Hegedűs János lett.  Ők az utóbbi mérkőzéseken egyre több lehetőséget kapnak, míg a tavaszi szezon elején csak epizódszerep jutott nekik vagy még az sem.