A hosszabb válogatott szünet és a Puskás Akadémia Videoton elleni mérkőzését követően úgy tűnik, Pintér Attila tartósan is beváltotta a Pakstól elszenvedett vereség (3-1) után előre jelzett fenyegetését. Az akkor kilenc külföldivel felálló Puskás Akadémia trénere így kritizálta légiósai teljesítményét:

el kell gondolkodnia egy-két külföldi úriembernek, hogy mit tesz ezért a klubért és mit nem.

Pintér akkor igen hamar komoly változtatásra szánta el magát, hiszen már a Paks-meccset követő Diósgyőr elleni Magyar Kupa-mérkőzésen jóval több volt a magyar labdarúgók száma, mint azt az elmúlt időszakban megszokhattuk. Az akkor esedékes kupatalálkozón már csak 3 légióst vetett be, ami szemben az azelőtti három bajnokival (a Paks ellen 9, a DVSC ellen 8, a Mezőkövesd ellen pedig 7 légiós volt a pályán), de még a ZTE elleni kupapárharccal (5, majd 6 külföldi kezdett a két meccsen) is elég éles váltást jelentett.

A magyarosított csapata is kikapott viszont 1-0-ra, így érdekesnek ígérkezett, erre mit lép a Puskás vezetőedzője. A Ferencváros elleni bajnokin aztán két légióssal már több szerepelt, mint a kupameccsen, azt a mérkőzést a hajrában bukta el a Puskás, részben Ezekiel Henty kiállítása miatt is. Ezután jött a válogatott szünet, ami jó esélyt nyújt az edzőknek, hogy valamelyest újraszervezzék a csapatukat, rendezzék a sorokat, így mérvadónak ígérkezett, hogy az előző hétvégi, Videoton elleni bajnokira melyik stratégiát választja Pintér: kitart a magyarok mellett vagy visszatér a légiósokhoz?

Nos, Pintér a két hetes szünet alatt tovább magyarosította a csapatát: összesen csak három külföldi játékost tett be a kezdőcsapatba (Trajkovski, Perosevic, Knezevic). Szembetűnő változás volt az is, hogy az eddig idén totálisan mellőzött magyar futballisták közül többeket is előkapott: a magyar válogatott Poór Patrik és Balogh Balázs, valamint a korosztályos válogatott Osváth Attila is először jutott játéklehetőséghez 2018-ban. A három labdarúgó eddig a bajnokságban és a kupában sem kapott egyetlen percet sem idén, a Videoton ellen azonban mindhárman kezdők voltak.

A totális magyarosítás ezen a mérkőzésen be is jött Pintérnek, hiszen a Puskás 0-0-s döntetlent harcolt ki a bajnoki címért küzdő fehérváriak ellen.

A Puskás Akadémia egyébként a mögöttünk hagyott fordulóban a Paks és a Debrecen mögött a harmadik „legmagyarabb” csapat volt az egész fordulóban, ez jó ideje nem volt elmondható a felcsútiakról.