Korábban elsőként számoltunk be arról, hogy a MOL Vidi (az akkori nevén Videoton) és a szlovák élvonalban szereplő DAC szerette volna leigazolni Urblík Józsefet. A 22 éves középpályás végül, ahogy azt augusztus végén megírtuk, a Puskás Akadémiához szerződött, ahová két évre kötelezte el magát.

A fiatal, felvidéki tehetség, a nyitrai kezdetekről, a nyári váltás körülményeiről, az eddigi NB I-es tapasztalatairól és a válogatottságról nyilatkozott a ma7.sk-nak.

– Nyitrán nagyon jól éreztem magam 13 éves korom óta, de a közeljövőben nem tudnám elképzelni Nyitrán a pályafutásomat. A DAC-ról csak annyit, hogy volt ilyen lehetőség is, de nem tudtak megegyezni a Jihlavával. El tudtam volna képzelni, hogy ott folytatom, de nem jött össze. –  kezdte Urblík József a ma7.sk-nak. – Nagyon örültem, amikor 17 évesen debütálhattam a szlovák élvonalban annak ellenére, hogy a csapatunk kiesésre állt akkoriban és sajnos csak két meccset tudtam lejátszani. Minden focistának a pályafutása során a legnehezebb az, amikor sérült. Velem is így volt ez, sok sérülésen vagyok túl, de úgy érzem ez még erősebbé tettMichal Hipp által kerültem Csehországba, mivel ő edzett engem Nyitrán is. Nagyon jó kapcsolatot ápolok a trénerrel és ő vitt magával Jihlavába is – elevenítette fel pályafutása kezdetét a szlovák játékos, majd a nyári klubváltásra is kitért.

(…) már úgy volt, hogy a Videotonba szerződök, de sajnos az orvosi vizsgálatokon láttak valami problémát a térdemmel emiatt nem sikerült a magyar bajnokhoz igazolnom. A DAC nem tudott megegyezni a Jihlavával, míg a Puskás Akadémia dűlőre jutott a cseh csapatommal, így egy nap leforgása alatt már Felcsúton is találtam magam. 

A 22 éves játékos a Magyar Kupában a Komárom elleni 3-1-re megnyert meccsen, míg a bajnokságban a Budapest Honvéd elleni 1-0 alkalmával mutatkozott be. Az eddig jobbára csereként pályára lépő középpályás szeretné minél előbb beverekedni magát a kezdő csapatba.

Urblík esetében korábban felmerült, hogy magyar válogatott is lehet, de végül a szlovák U21-es csapatot választotta.

A cseh másodosztályból kerültem be a válogatottba. Persze mindenki játszani akar, a keret azonban nagyon erős. Vannak játékosok, akik profi klubokban játszanak és az edző így döntött, én ezt elfogadtam. (…)  Semmi konkrét ajánlatot nem kaptam a magyar részről. A szlovákok meghívtak és nem volt min gondolkoznom.