Amint arról a csakfoci.hu korábban beszámolt, ma este hivatalossá vált: a Vasas labdarúgója, a tavaszt kölcsönben, Debrecenben töltő Osváth Attila az élvonalba feljutó Puskás Akadémiában folytatja pályafutását. A védő mellett egy másik érkező, a Mezőkövesdről szerződtetett Ulysse Diallo is Pintér Attila együttesét választotta. Mindkét labdarúgó érkezését bejelentette a Puskás Akadémia.

A Vasastól érkezett, 1995-ös születésű Osváth Attila Veszprémben nevelkedett, ahol 2012-ben minden idők legfiatalabbjaként, 16 éves és 132 napos korában a Budaörs ellen debütált a másodosztályban a felnőttek között – írja a klub honlapja. A tehetséges jobbhátvédnek a királynék városából Balatonfüredre, onnan pedig a Szigetszentmiklósi TK-hoz vezetett az útja. A Vasas innen szerezte meg, az angyalföldieknél másfél szezont húzott le, majd a 2017-es év elején kölcsönbe a DVSC-hez került, ahol alapemberré vált. A még mindig csak 21 éves, 19-szeres korosztályos válogatott labdarúgó a debrecenieknél 14 mérkőzésen egy gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki. 

A Puskás Akadémiát választotta a mezőkövesdi Ulysse Diallo is, a mali csatárnak június 30-án jár le a szerződése a matyóföldieknél. Diallo a 2013/14-es szezonban a Ferencvárost erősítette, majd egy portugáliai kitérő után 2016 októberében igazolt a kövesdiekhez, ahol együtt dolgozott Pintér Attilával. A középcsatár az NB I-ben 15 találkozón 4-szer vette be az ellenfelek kapuját és két assziszt is szerepel a 2016/17-es idénybeli statisztikai lapján.