A DVSC elleni előző forduló tizenötödik percében kellett lecserélni a Paks védőjét, Szabó Jánost, miután ütközött Nagy Gergely kapussal. A hétszeres magyar válogatott labdarúgónak két bordája elrepedt, valamint egy kisebb légmell is kialakult nála – derül ki a tolnaiak hivatalos oldaláról.

„Most megfelelő kezeléseket kapok, aztán jövő héten kell visszamennem röntgenre. Most még mozgásnál, nagy lélegzetvételnél, tüsszentésnél vannak fájdalmaim, de egyértelműen azon vagyok, hogy amint tudok és lehet, visszatérjek, és segíteni tudjam a csapat munkáját”– nyilatkozta Szabó, akinek az orvosok elsődlegesen 4-6 hét felépülési időt mondtak.

A paksifc.hu továbbá három sérült jelenlegi helyzetéről is beszámolt. Haraszti Zsoltot január 23-án műtötték, miután a törökországi edzőtáborban elszakadt a keresztszalagja.

„Még van egy kicsi fájdalmam, de nem annyira erőteljes, mint a legelején. Nagyon az elején vagyok még, egy hét múlva léphetek csak a lábamra. Ez a periódus sajnos ilyenkor igen vontatott és idegőrlő, viszont, ahogy elkezdhetek sétálni, felgyorsulnak majd az események. Onnantól gyógytornász, valamint rehabilitációs szakemberek segítségével készülök a visszatérésre” – mondta Haraszti. 

Simon Ádám az idény első három fordulójában még játszott, de a bal sarkán korábban keletkezett csontkinövésből sugárzó fájdalom olyannyira elviselhetetlenné vált, hogy már az injekciós kezelések sem segítettek. Az augusztusi operációt követően a hathetes rehabilitáción minden rendben ment, majd egy Achilles-ín szakadás miatt Győrben azonnali műtétre került sor. Ezt követően összesen tizenöt hétig volt gipszben. Most München mellett, Dorfenben erősödik Fehér József fizioterapeuta és gyógytornász segítségével.

„Ezen a héten kezdődött az igazi terhelés. Eddig csak vízben mozogtunk és lézeres kezelések voltak, most már azonban saját testsúllyal is elkezdtük „terhelni” a lábam. Ugye a sok gipszben töltött hét miatt a bokám is bemerevedett, amit most ki kellett lazítani. Jelenleg már kezdek lassacskán kocogni, valamint fájdalmam sincs, így kicsit színesebben látom a világot” – így Simon Ádám, aki, ha minden jól megy, két hét múlva visszatér a csapathoz, ahol továbbá Purger Szilárd fizioterapeuta foglalkozik vele, hogy a középpályás nyáron ismét teljes edzésmunkát tudjon folytatni.

Fejes András szintén az előző fordulóban, a Debrecen ellen szedett össze egy kellemetlen, de nem súlyos és tartós sérülést. A mérkőzés 10. percében egy vendégjátékos alkarja lendült a feje irányába és találta el az orrát.

„Egész meccsen eléggé fájt az orrom, gondoltam, hogy lesz vele problémám. Az összecsapás után megröntgenezték, ahol kiderült, eltörött” – nyilatkozta a védő, aki hozzátette, hogy kedden már csináltatott is egy speciális maszkot. „Már edzettem benne, de nem egy kényelmes viselet, ugyanakkor hétvégén mindenképpen játszani szeretnék.”