Bobál Dávid, Cseke Benjámin és Zsidai László személyében három új igazolást jelentett be a Paksi FC gárdája pénteken.

A két évre aláíró, 23 éves Bobál Dávid legnagyobb sikerét a Budapest Honvéd csapatával érte el, 2017-ben oszlopos tagja volt a bajnoki címet nyert együttesnek.  Összesen 78 első osztályú mérkőzésen 6 gólt szerzett. Tavaly nyáron a cseh Dukla Praha csapatához került, onnan tér most vissza a magyar bajnokságba. Folyamatosan lehetőséget kapott a magyar korosztályos válogatottakban is.

– Reméltem, hogy egy olyan helyre tudok igazolni, ahol lehetőséget és bizalmat kapok majd, és Pakson erre minden esélyem megvan. Szeretném már az első perctől kezdve segíteni a csapatot minél sikeresebb szereplésben – nyilatkozta a paksifc.hu-nak a papírok aláírása és a sikeres orvosi vizsgálatok után.

Cseke Benjámin Újpestről igazolt Paksra, a 24 esztendős, technikás középpályás ugyancsak 2 éves szóló kontraktust írt alá. Cseke 61 NB I-es és 21 Magyar Kupa-mérkőzést tudhat a háta mögött.

– Mindenek előtt szeretném megköszönni Csertői Aurél vezetőedzőnek, valamint mindkét ügyvezetőnek, Haraszti Zsoltnak és Balog Juditnak, hogy hisznek a képességeimben, és lehetőséget adnak, hogy Pakson folytassam a pályafutásom. Sok a dolgom, vissza kell nyernem a formám, ezért nagyon motiváltan vetem bele magam az edzésmunkába és az új közegbe. Ez a klub pedig köztudottan csak hazai játékosokra épít, így szerintem a beilleszkedéssel aligha lesz gondom, hiszen mindenkiről csak jókat hallottam. Van is pár volt csapattársam a keretben. A Paks egy stabil első osztályú együttes, ahol meglátásom szerint évek óta kiváló munka zajlik. Nagy örömmel tölt el, hogy mostantól ennek a közösségnek az új tagja lehetek. Csak remélni tudom, hogy a közös munka gyümölcsöző, valamint sikeres lesz a csapat és az én számomra is – fogalmazott.

A rutinos és háromszoros magyar válogatott középpályás, Zsidai László is Pakson folytatja pályafutását, a Puskás Akadémia együttesétől érkezett játékos másfél plusz egy évre került a tolnaiakhoz. Eddig 217 NBI-es mérkőzésen szerepelt, a PAFC mellett DVSC és MTK-szerelésben is játszott már a hazai élvonalban, de 34-szer magára ölthette a holland FC Volendam mezét is. Kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát.

Kesztyűs Barna Budaörsről, Zachán Péter Dorogról és Szalai András Balmazújvárosból tért vissza közben kölcsönjátékából.