Törökországi edzőtáborozása során negyedszer lépett pályára felkészülési mérkőzésen az NB I nyolcadik helyén telelő Paks, amely eddig hibátlan mutatóval büszkélkedhet felkészülése során. A Csertői-csapat megtartotta makulátlan mérlegét, és a kazah Premier League-ben szereplő FC Altai Semey ellen is nyert, ezúttal 2-1-re.

A zöld-fehérek gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az első negyedóra végén egy tetszetős akciót követően vezetést szereztek. A folytatásban is az atomvárosiak domináltak, helyzeteket alakítottak ki, amiket ki is hagytak. Büntetett a félidő végére megélénkülő ellenfél, egy kényes helyen történt labdavesztést góllal büntettek meg.

A Paks a második félidőben is jobban játszott a kazahoknál, lehetőségeket alakítottak ki, ezek közül egyet Simon értékesített, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Csertői Aurél együttese sikerélménnyel zárta a törökországi edzőtáborozást, és a győzelmeknek köszönhetően önbizalommal telve készülhet az NB I két és fél hét múlva esedékes tavaszi rajtjára.

FC Altai Semey – Paksi FC 1-2 (1-1) (Hajdú, 14., Simon (66.)

Paksi FC: Molnár Péter – Kulcsár Dávid, Zachán Péter, Gévay Zsolt, Szabó János – Papp Kristóf – Koltai Tamás, Kecskés Tamás (Simon Márk, 60.), Bertus Lajos (Kesztyűs Barna, 82.), Hajdú Ádám – Jelena Richárd (Vernes Richárd, 60.)

Mobilról olvasod a csakfoci-t? Ezt olvasd el!