Magabiztos játékkal 3-1-es győzelmet aratott a Paksi FC az NB I második fordulójában a Budapest Honvéd ellen. A zöld-fehérek első gólja Remili Mohamed nevéhez fűződött, aki a tolnaiak hivatalos oldalának elmondta, Tomiszlav Szivics vezetőedző egyszerűen fogalmazott a mérkőzést előtt, azt kérte a támadótól, hogy próbáljon előrefelé játszani, legyen veszélyes és rúgjon kapura minél többször.

– Motivációm egyszerű volt: meghálálni mesterünk bizalmát, miszerint kezdőként számított rám, és bebizonyítani, hogy ott a helyem. Ezen felül hajtott, hogy csapatszinten is eredményesek legyünk. Szerettem volna gólt szerezni vagy gólpasszt adni, hála Istennek előbbi összejött – emlékezett vissza a paksi labdarúgó, majd kitért arra is, hogyan hatott a gólja a csapat játékára.

Úgy éreztem, találatom után lekerült a csapatról egyfajta teher, és onnantól kezdve mindenki önfeledten focizott.

Próbáltuk végig megvalósítani trénerünk kéréseit, előrefelé játszottunk és a labdát is birtokoltuk. Élveztük a focit, játszottunk, és szerintem mindenki jól érezte magát a pályán, így jöttek a további gólok. Ez az igazi arca a csapatnak, ezt a szintet kell tartanunk.

A támadó hozzátette, sokan elmondták már korábban, hogy a jelenlegi kerettel sok mindenre képesek lehetnek, ezt pedig ő is így gondolja, Tomiszlav Szicsivről pedig csak pozitív dolgokat tud mondani.

Mindenkit folyamatosan biztat, jobb teljesítményre sarkall, beleértve a kezdő tizenegyen túli csapattársakat is. Szakmailag extra, sok játékvariációt gyakoroltat a pörgős tréningeken. A kemény edzések miatt jó állapotban is vagyunk, és úgy vélem, ez látszott is. A Honvéd ellen fizikális fölényünk volt.

Összességében már érkezése előtt sok jót hallottam róla, most mind be is bizonyosodik.

Minden adott ahhoz, hogy sikeres legyen a csapat, a klub, nekünk ehhez az eredményeket a pályán kell szállítanunk – nyilatkozta a 34 éves játékos.

Remili az Újpest elleni következő bajnokin a hasonló folytatásban bízik.

– Véleményem szerint az Újpest most picivel jobb csapat, mint a Honvéd, valamint a második fordulóbán már Ők is felébredtek, így biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzés lesz. Természetesen a három pontért utazunk a fővárosba, de hogy el is hozhassuk, a héten még sok dulgunk lesz. Egy biztos, tartanunk kell a Honvéd ellen mutatott szintünket, és akkor eredményesek lehetünk – zárta gondolatait a Paks focistája.