Mint ismeretes, a rendhagyó gólörömmel is jelentkező Szakály Dénes egyenlítő gólt szerzett a Paks-Újpest bajnoki 16. percében, eredményesen kezdte tehát a szezont a tolnaiak középpályása. A tizenegyesét ugyan Filip Pajovic védte, de az ismétlést már bevágta a 29 éves játékos.

Annak örülök, hogy gólt szereztem – kezdte Szakály a paksifc.hu-nak -, de fontosabb lett volna megnyerni a mérkőzést. A tizenegyesnél csak arra koncentráltam, hogy berúgjam, de volt csapattársam ellen lőttem, és úgy látszik sejtette hová helyezem. Ugyanakkor elindultam a kipattanóra, mintha éreztem volna, hogy kimarad, és így végül mégis sikerült betalálnom. A meccs előtt azt beszéltük meg a többiekkel, hogy nem kaphatunk gólt. Na, ez elég korán meghiúsult, de az volt a szerencse, hogy hamar tudtunk válaszolni. Így nem kellet az eredmény után futnunk, és nem váltunk görcsössé. Nem játszottunk igazán jól, tudunk mi ennél jobban is futballozni, de összességében jól jöttünk ki ebből a meccsből. Még akkor is, ha azt mondom, kettő-egynél még egyet rá kellett volna rúgnunk – tette hozzá.

 

“Ritkán akad rá példa, hogy egy fordulóban mindketten betalálunk”

A Szakály-családban ráadásul kettős volt az öröm a hétvégén, hiszen Szakály Péter is gólt szerzett, ő a Ferencváros ellen, a Puskás Akadémia színeiben.

Kint voltam a meccsen, és nagyon örültem annak, hogy ő is gólt szerzett. Ritkán akad rá példa, hogy egy fordulóban mindketten betalálunk. Bízom benne, hogy ez ebben a szezonban többször előfordul majd

– mondta Szakály Dénes.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!