Paksi FC–Ferencvárosi TC (20.00)

Nagy Richárd (Paks): – Kijelenthetjük, az ország legjobb csapatát fogadjuk, hiszen újra bajnokok lettek. Ellenfelünknek minden posztra több kiváló játékosa is akad, így természetesen nagyon nehéz meccsre számítok. Szeretnénk persze megnehezíteni a Ferencváros dolgát, és ha úgy alakul, hasonlóan sikert aratni ellenük, mint legutóbb a Groupama Arénában. A győzelemért fogunk játszani, mert kellenek a pontok, a bajnokság végéig szeretnénk megtartani a negyedik helyet. Akármilyen közel fogunk két mérkőzést is játszani a Fradival, a kettőt nem lehet majd összehasonlítani… (paksifc.hu)

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): – Ugyan már bebiztosítottuk a bajnoki címet, ami egy nagyon fontos lépés volt, aminek köszönhetően lejött rólunk egy nagy teher, de ettől még ugyanolyan normál program alapján készülünk a pénteki meccsre is, mint bármelyik eddigi magyar bajnokira. Van néhány sérültünk, de ennek ellenére szeretnénk kihozni ebből a mérkőzésből is a lehető legtöbbet. Be akarjuk bizonyítani, hogy nem véletlenül nyertük meg a bajnokságot. Ráadásul van miért visszavágni a Paksnak. A bajnokság egy dolog, a kupa pedig egy teljesen más kávéház. Bár ahogy mondtam, mindent megteszünk pénteken is a jó eredmény érdekében, azért ennek a meccsnek a súlya nem mérhető a kupadöntőéhez. Egészen a finálé napjáig nem szabad a Magyar Kupával foglalkoznunk, most az a feladatunk, hogy a soron következő bajnokira koncentráljunk. Ahogy említettem, nem mindenki áll rendelkezésemre, de a keret bevethető tagjai közül a lehető legerősebb csapattal fogunk felállni. Senki ne számítson nagy meglepetésre, nem is lenne rá okunk, a szezonnak még közel sincs vége. Mindenki, aki jól teljesít, meg fogja kapni a maga játékidejét a hátralévő találkozókon. (fradi.hu)

Interjú a magyar válogatott leggólerősebb védőjével: „A Premier League még sok lenne nekem” – a Bundesliga jelentheti a szintlépést