Az NB I első fordulójának szombati játéknapján a Paksi FC fogadta az Újpestet. A mérkőzés előtt stadionavató ünnepséget tartott a tolnai klub, a találkozót színes programokkal vezették fel, többek között gyerekfocit, Freestyle-bemutatót, koncertet is láthattak a kilátogató szurkolók, akik remek hangulatot teremtettek már a mérkőzés elejétől.

Paksi mezőnyfölényben kezdődött az összecsapás, és az első nagyobb lehetőség is a hazaiak előtt adódott a 11. percben, amikor Windecker ívelte Ádám felé a labdát, aki 9 méterről a jobb felső sarkot vette célba fejjel, de Banai bravúrral kipiszkálta a gólba tartó labdát. Hat perccel később aztán a semmiből megszerezte a vezetést az Újpest: Mitrovic a félpályáról remekül ugratta ki Simont, aki Holczer felett a felső lécre emelt 12 méterről, a kipattanót végül Bacsa fejelte a mellette álló Simonhoz, aki közelről a bal alsóba lőtt, 0-1.

Simon Krisztián gólja a Paks ellen

Az újpesti Simon Krisztián akrobatikus mozdulata még csak kapufát ért, az ismétlésből azonban sikerült megszereznie a vezetést Pakson. 🇭🇺⚽️Élő közvetítés 👉👉👉 https://bit.ly/344ocds

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 15., szombat

A bekapott gól nem fogta meg a Paksot, nem sokkal később Osváth jobb oldalról érkező beadása után Ádám Bödéhez csúsztatott, aki 11 méterről a bal sarok fölé tekert, 8 perccel ezt követően pedig Bognár jobb oldalról ívelt középre, ahol Böde csúsztatott a balon érkező Szakálynak, akinek a 8 méterről leadott lövését blokkolta Máté.

A vendégek legveszélyesebb játékosa Mitrovic volt, aki a 32. percben közel járt a gólhoz, miután a 18 méterről, kissé bal oldalról elvégzett szabadrúgása a jobb oldali kapufán csattant. A játékrész végén kis híján egyenlített a Paks, előbb Bognár próbálkozott 23 méterről, lövését nagy bravúrral ütötte ki Banai a jobb alsóból, majd néhány másodperccel később Szakály és Haraszti remek összjátéka után utóbbi vette célba a bal alsót 15 méterről, alig ment mellé. A szünet előtt még Bacsa is célba vette Holczer kapuját, a megpattanó lövésre azonban sikerült leérnie a paksi kapusnak.

A második játékrészben egy percet sem kellett várni az első paksi lehetőségre: Haraszti a jobb oldalról remekül ívelt középre, ahol érkezett Böde, de 5 méterről nem talált kaput.

Az 59. percben Osváth lövését blokkolta Ristevski, akiről Pauljevichez pattant a labda, a jobbhátvéd pedig kézzel szelídítette meg a labdát a 16-oson belül – de a játékvezető sípja néma maradt – ezt követően Böde lőtt, de épp középre, így Banai védett.

A 62. percben megduplázta előnyét az Újpest: egy felívelést Gigic szelídített meg, majd passzolt a jobbján érkező Simonhoz, aki kicselezte előbb Osváthot, majd Holczert is és a bal alsóba gurított, 0-2.

Paks-Újpest 0-2

Simon Krisztián egy védelmi hibát követően a kapust is kicselezve duplázott a Paks otthonában és ezzel vezeti a góllövőlistát.⚽️⚽️🙃Paks-Újpest 0-2Élő közvetítés: https://bit.ly/344ocds

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 15., szombat

A Paksi FC az előző idényben már többször is tanúbizonyságot tett arról, hogy akár többgólos hátrányban sem adják fel a harcot, és ezúttal is becsülettel mentek előre, aminek meg is lett az eredménye. A 76. percben Bognár jobb oldali keresztlabdáját Lenzsér fejelte vissza a kapu elé, ahol Ádám közelről a hálóba pofozta a játékszert, 1-2.

Paks-Újpest 1-2

Ádám Martin góljával szépített a Paks az Újpest ellen.⚽️Paks-Újpest 1-2Élő közvetítés: https://bit.ly/344ocds

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 15., szombat

Ez még inkább feltüzelte a hazaiakat, két perccel később ismét veszély alakult ki az újpesti kapu előtt, de Ádám fejesét védte Banai.

A 88. percben Ádám és Bertus gyönyörű összjátéka után utóbbi került helyzetbe a tizenhatoson belül a jobb oldalon, lövését Banai hárította lábbal, majd a hosszabbítás 2. percében Bognár szöglete után Sajbán remekül emelkedett fel a védők sűrűjében, fejese épphogy csak fölé ment.

Becsülettel ment előre az egy pontért a Paks, beszorította az Újpestet, a 100. percben Bertus lövése okozott veszélyt, majd egy perccel később Windecker majdnem egyenlített, de a remek napot kifogó Banai védte a középpályás próbálkozását, így az Újpesté lett a három pont.

NB I, 1. forduló

Paksi FC–Újpest FC 1-2 ( Ádám 76., ill. Simon K. 17., 62.)

Paks: Holczer – Osváth, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. – Szakály D. (Hahn, 63.), Windecker, Bognár, Haraszti (Bertus, 63.)- Böde (Sajbán, 74.), Ádám.

Újpest: Banai – Pauljevic, Máté, Ristevski, Burekovic – Mitrovic (Szakály P., 101.), Onovo – Simon K. (Csongvai, 99.), Gigic (Bjelos, 82.), Obinna – Bacsa.