Az MTK Budapest elleni hazai találkozón irányíthatta először a Paksi FC-t a nemrégiben kinevezett vezetőedző, Bognár György, aki rögtön több változtatást is eszközölt az előző hetekben megszokottakhoz képest, a kezdőcsapatba jelölte például Hahn Jánost, Kulcsár Dávidot és Sajbán Mátét is.A mérkőzés elején nem sorjáztak a lehetőségek a kapuk előtt, többnyire a mezőnyben zajlott a játék és mindkét csapat fegyelmezetten védekezett.

Végül a paksiaknak sikerült hamarabb felpörögniük – akik láthatóan jobban pörögtek, mint az eddig eltelt fordulók során -, az első valamire való lehetőséget is a hazaiak dolgozták ki a 29. percben, amikor is Bertus szögletét Szabó csúsztatta tovább Baki szorításában, a labda Windeckerhez került, ám kisodródott helyzetből nem tudta a hálóba lőni a labdát.

A 37. percben Baki buktatta Hahnt a tizenhatoson belül, amiért megkapta a második sárga lapját az egyébként a mezőnyben a lapok és szabálytalanságok terén gyakran következetlenül ítélő Erdőstől, a megítélt büntetőt pedig Hahn magabiztosan lőtte a bal alsóba, 1-0.

Baki: piros+büntető, Paks: vezetés

Baki percek alatt szedett össze két sárgát, a második előtti szabálytalansága ráadásul büntetőt ért a Paksnak.Hahn pedig ha már kiharcolta, biztos lábbal értékesítette is a tizenegyeset.Ha a hazai együttes megragadja az esélyt, megtöri nyeretlenségét, és egyúttal Bognár György győzelemmel tér vissza az első osztályba.https://bit.ly/33W5Mty

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 26., szombat

A szünet után nem sokkal megduplázta előnyét a Paks: Herrera eladott labdájára Bertus csapott le, majd bal oldalról érkező beadását Szakály 6 méterről a kapu bal oldalába lőtte, 2-0.

Szakály góljával 2-0-ra vezet a Paks

A félidőben csereként beálló Szakály Dénes szerezte a Paks második gólját az MTK ellen.

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 26., szombat

Az 57. percben pedig már három lett közte: Ikenne-King buktatta a tizenhatoson belül Sajbánt, amiért újabb 11-est kapott a Paks – néhány másodperccel előtte az egyik paksi szabálytalankodott a mezőnyben, ezt azonban nem vette észre a játékvezető -, a büntetőt Hahn a jobb alsóba lőtte, 3-0.

Hahn második büntetője

Hahn magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult. Az MTK ellen kettőből két tizenegyest értékesített.

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 26., szombat

Az MTK emberhátrányban sem adta fel, a 66. percben kis híján össze is jött a gól, de Ikenne-King jobb oldali beadása után Gera kapufát fejelt. Akár az MTK is kaphatott volna tizenegyest ezekben a percekben, de hiába esett el Gévay lábában Ikenne-King, a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 78. minutumban Mezei végezhetett el szabadrúgást 22 méterről, a bal felsőbe tartó remek tekerését Hegedüs ütötte bravúrral szögletre.

Két perccel ezt követően meglőtte negyedik gólját az MTK hibáit kíméletlenül kihasználó Paks, Hahn pedig a harmadik mai találatát, miután Mijatovic rosszul vett át egy hátrapasszolt labdát, amire így lecsapott a tolnai támadó és az üres kapuba lőtt közvetlen közelről.

A hátralévő időben már nem változott  az állás, Bognár György így győzelemmel mutatkozott be a Paks kispadján.

NB I, 5. forduló

Paksi FC-MTK Budapest 4-0 (Hahn 38., 58., 80. – az első kettőt büntetőből, Szakály D. 53.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Paksi FC: Hegedüs – Kulcsár (Szakály D. – a szünetben), Szabó, Gévay, Lorentz, Osváth – Bertus (Haraszti, 79.), Balogh, Windecker – Sajbán (Csősz, 72.), Hahn

MTK Budapest: Mijatovic – Ikenne-King, Baki, Nagy, Herrera – Cseke, Mezei, Palincsár – Gera (Miovski, 67.), Bíró (Ferreira 42.), Schön (Kata 61.)