Péntek délelőtt lejátszotta egymással a második felkészülési meccsét is a Kaposvár és a Paksi FC és akárcsak egy héttel ezelőtt, ezúttal is döntetlennel zárult a találkozó a Rákóczi stadionjában.

A paksi klubhonlap beszámolója szerint nyugodt tempóban indult a találkozó, ami egészen a hetedig percig tartott, mikor Sajbán kapott egy pontos kiugratást a bal oldalon, de aztán két védővel nézett szembe, így lövésig már nem jutott el. Négy perccel később villant a Kaposvár is, a jobb oldalon vezettek végig egy támadást, majd a lövést Holczernek kellett egy szép mozdulattal a felső kapufa fölé tolnia. A somogyi sarokrúgást követően a Paks került újból helyzetbe, miután egy tanítani való kontratámadás után középen Hahn ugrott ki, de Pogacsics jól jött ki a kapujából, és megelőzte a támadót. A játékrész derekán a Paks magához ragadta az irányítást, hosszú percekig beszorította a hazaiakat, gól azonban nem született.

A második játékrész egy szép és ígéretes Sajbán-lövéssel indult, a kapuba tartó labdát Pogacsicsnak kellett hárítania. Az ötvenedik percben több veszélyes pontrúgást is elvégezhettek a vendégek, kettő végén ismételten a hazai kapus védései kerültek előtérbe, előbb Hahn, majd Bor lőtt laposan egy passz után. Osztermájer Gábor vezetőedző ekkor cserélt először, Bálót Szabó váltotta, a védő az 57. percben meg is hálálta beállítását, miután Bertus pontos szögletét öt méterről a hazai hálóba bólintotta, 0-1.

A hatvankilencedik percben egy kapu előtti kavarodás és ütközések után egyenlített a Kaposvár, végül Bévárdi lőtte a labdát a hálóba közvetlen közelről, 1-1. A nyolcvanadik percben Balogh és Haraszti kényszerítőzött zseniálisan a tizenhatos sarkánál, a csatár lapos lövését azonban a hazai hálóőr fogni tudta. Hét perccel később Osváth húzta meg a jobb oldalon, majd egy cselt követően kapura tűzte a labdát, amit Pogacsics csak bravúrral tudott hárítani. A szöglet után Böde dőlt rá egy labdára a tizenhatos vonalánál, de a kapu közepébe tartó játékszer ismét a kaposvári kapus kezében kötött ki. Több helyzet már nem alakult ki, így maradt az 1-1.

Felkészülési mérkőzés, Kaposvár

Kaposvári Rákóczi FC – Paksi FC 1-1 (Szabó 57., ill. Bévárdi 69.)

Kaposvár: Pogacsics, Fodor, Nagy J., Hadaró, Szakály, Ur, Hegedűs, Trebotic, Ádám, Nagy R., Pintér
Cserék: Laky, Szabó, Bévárdi, Nagy T., Palic, Farkas, Keresztes, Jakimiv

Paks: Holczer – Kulcsár, Poór, Gévay. Bertus – Kecskés, Báló, Bartha – Hahn, Sajbán, Bor
Cserék: Rácz, Osváth, Szélpál, Kelemen, Szabó, Windecker, Balogh, Szakály, Haraszti, Böde, Szendrei, Vas, Debreceni