A Ferencváros elleni, budapesti döntetlen után a Paksi FC ezúttal a Kaposvárral találkozott, immáron hazai pályán, zárt kapuk mögött.

Harcosan indult a találkozó, az egyik legaktívabb pedig a hosszú sérüléséből nemrég felépülő paksi játékos, Bartha László volt. A vezetést azonban végül nem ő, hanem egy másik rutinos hazai futballista, Szabó János szerezte meg: a 15. percben Bertus tekert veszélyesen középre egy sarokrúgást, melyet a kapu előterében Szabó bólintott a hálóba (1-0). Egy perccel később azonban jött az egyenlítés, ekkor Nagy Richárd lőtte a labdát 20 méterről védhetetlenül a kapuba (1-1) – írja a paksifc.hu tudósításában.

A szünetig a Paks veszélyezetett többet, a 40. percben például Kecskés beíveelése után Gévay fejelhetett tisztán, de Pogacsics bravúrral hárított.

A több cserét is hozó szünetet követően Windecker fejesében is benne volt az újabb hazai gól, majd hosszú percekre beszorította a a hazai csapat a Kaposvárt. A 76. percben Sajbán lövését védte a vendégek kapusa, majd a hajrában megint a támadó veszélyeztetett, kísérlete azonban a kapu fölött suhant el. A lefújás előtt nem sokkal megint Sajbánnak, illetve Bornak is adódott lehetősége, de gól már nem született, maradt az 1-1.

Felkészülési mérkőzés:

Paksi FC – Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (Szabó J. 15., ill. Nagy R. 16.)

Paks: Rácz – Kulcsár, Poór, Gévay, Szabó – Kecskés, Bertus, Bartha – Hahn, Böde, Könyves

Cserék: Holczer, Osváth, Szélpál, Kelemen, Baló, Windecker, Balogh, Szakály, Haraszti, Sajbán, Bor, Debreceni, Szendrei

Kaposvár: Pogacsics, Vachtler, Ur, Fodor, Hadaró, Szakály, Trebotic, Balázs, Pintér, Nagy R., Ádám

Cserék: Laky, Szabó Nagy J., Bévárdi, Nagy T., Farkas, Keresztes, Yakimiv