Az NB I 30. fordulójának péntek esti nyitómeccsén a Paks fogadta a már bajnok Ferencvárost – a két csapat május 11-én a Puskás Arénában is összecsap a Magyar Kupa döntőjében.

I. félidő

Nem kellett sokat várni az első gólra, a 7. percben Kocsis szögletét Laidouni csúsztatta meg középen a hosszúra, ahol érkezett Lenzsér és 6 méterről, kapásból a jobb sarokba lőtt. Az előny azonban nem volt sokáig a hazaiaknál, a 20. percben ugyanis Pászka a baloldalról passzolt középre a 16-os előterében üresen helyezkedő Besichez, aki befelé tolt kettőt, majd 14 méterről kapura lőtt, a középre tartó labda pedig a hálóban kötött ki, miután Rácz mellényúlt – 1-1.

A 33. minutumban Szabó Bálint beadását fejelte jó helyzetből, de jócskán fölé Böde Dániel 8 méterre a kaputól. Tíz perccel később Marquinhos és Bassey összjátéka után utóbbi cselezte magát tisztára és 15 méterről lőhetett volna, Medgyes viszont az utolsó pillanatban mentett.

A félidő előtt született még egy gól: Pászka szögleténél nagyon rosszul jött ki Rácz, Blazic megelőzte és 5 méterről a jobb alsóba fejelt – Kovács még beleért a gólvonalon, de menteni nem tudott. Berke azonban a videófelvételek visszanézését követően úgy látta, hogy középen Bassey szabálytalankodott Ráczcal szemben, így érvénytelenítette a gólt.

II. félidő

A fordulás után a Fradi előtt adódott az első nagy helyzet, az 54. percben Pászka szöglete után Kovacevic fejelt négy méterről a jobb alsó felé, a gólvonalon állva azonban hatalmasat mentett Kovács.

Ezt követően viszont meglepetésre sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, a következő nagyobb lehetőségre egészen a 69. percig kellett várni, amikor is Szabó János baloldalról érkező beadását Windecker fejelte fölé nagy helyzetben. Három minutummal később Auzqui 16 méterről vette célba a bal felsőt a 16-os jobb sarkáról, de nagyjából egy métert tévedett.

A 83. percben kis híján gólt szerzett a Fradi, de Vécsei fejese Marin szögletét követően a felső lécről fölé pattant.

Két minutummal később Szabó János nagyon veszélyes, éles beadását tette ki szögletre a hosszún Civic Haraszti elől. A 89. percben Haraszti szerzett labdát a félpályánál és három a három ellen indulhatott meg a Paks, a korábbi Fradi-játékos egészen a 16-os előteréig vezette a játékszert és végül nem passzolt, hanem lőtt, de pont középre.

A végére maradt a slusszpoén: a kétperces hosszabbítás utolsó másodperceiben Boli a 16-oson belül, a baloldalról átemelte a másik oldalra a labdát, ahol üresen érkezett Auzqui és négy méterről a hálóba fejelt – ezzel megszerezte a három pontot a Fradi.

NB I, 30. forduló

Paksi FC–Ferencvárosi TC 1-2 (Lenzsér 7., ill. Besic 20., Auzqui 92.)

Paks: Rácz – Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Kovács N., Windecker, Szabó B. (Haraszti, 62.), Kocsis (Kesztyűs, 46.), Medgyes – Böde (Nagy R., 71.), Sajbán (Vas, 92.).

FTC: Bogdán – S. Mmaee, Kovacevic (Botka, 66.), Blazic, Pászka (Civic, 66.) – Laidouni, Besic (Sigér, 77.), Vécsei – Marquinhos (Marin, 64.), Bassey (Boli, 77.), Auzqui.

Vidi: A szezon végén visszavonul a 48-szoros magyar válogatott középpályás