I. félidő

A Bognár Györggyel még százszázalékos Paksi FC fogadta a szombati játéknap második meccsén a Budapest Honvédot, amelynél az előző napokban több játékosnak és stábtagnak is pozitív lett a koronavírustesztje, így például Bódog Tamás vezetőedzőnek is, aki így nem ülhetett le a kispadra, helyette Vezér Ádám kapusedző irányította a fővárosiakat.

Az első játékrészben többnyire a paksiak akarata érvényesült, a hazai együttes mezőnyfölényben játszott a félidő nagyobb részében. A legnagyobb helyzet Hahn János előtt adódott, aki a 9. percben Sajbán remek csúsztatását követően került helyzetbe két védő szorításában, majd 13 méterről fölé lőtt. A vendégek többnyire kontrák révén próbáltak helyzetet kialakítani, de kevés sikerrel, a leginkább a 45. percben kellett résen lenniük a hazai védőknek, amikor is Tamás ugratta ki a balján érkező Zsótért, aki a 16-oson belül levitte az alapvonalhoz a labdát, visszagurított az érkező Szendreinek, de Gévay szépen mentett szögletre.

II. félidő

A második játékrészre Bognár György vezetőedző pályára küldte fiát, Bognár Istvánt – az M4 Sport kommentátora a közvetítés során kiemelte, legutóbb 25 évvel ezelőtt fordult elő az NB I-ben, hogy egy edző a fiát küldte be a pályára, akkor Dárdai Pált cserélte be édesapja.

A szünet utánra is megmaradt a Paks mezőnyfölénye, Bognár pedig lendületet is vitt a támadójátékba, több alkalommal is nagyszerű labdákkal szolgálta ki társait. A 65. percben Bognár ugratta ki remekül Baloghot, aki a középen érkező Sajbánhoz centerezett volna, de Lovric szögletre mentett. Három perccel később ismét Bognár “labdájának volt szeme”, ezúttal Ádámot ugratta ki, aki 12 méterről kapásból célba vette a rövid alsót, ám Tujvel védeni tudott.

A túloldalon Eppel a visszatérése utáni első meccsén könnyedén gólt szerezhetett volna, de kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét a 83. percben: Szendrei nagyszerűen ugratta ki a magyar válogatott támadót, aki nagy ziccerbe került 9 méterre a kaputól, ám lapos lövését bravúrral védte Hegedüs – a meccs eddigi legnagyobb helyzete volt. A 90. percben Mezghrani jobb oldali szabadrúgása után Lovric emelkedett a legmagasabbra középen, de nagy helyzetben, 7 méterről a bal sarok mellé fejelt.

Ez volt a találkozó utolsó lehetősége, így akárcsak a mai első meccsen, ezúttal is döntetlennel ért véget a 90 perc.

NB I, 8. forduló

Paksi FC–Budapest Honvéd FC 0-0

Paks: Hegedüs – Lenzsér, Böde, Gévay – Osváth, Windecker (Kulcsár, 15.), Csősz (Bognár I., 46.), Balogh, Bertus – Hahn (Sipos, 87.), Sajbán (Ádám, 67.).

Honvéd: Tujvel – Baráth, Lovric, Kamber – Mezghrani, Hidi, Szendrei, Kesztyűs (László, 64.), Tamás – Zsótér (Bocskay, 76.), Eppel (Tóth-Gábor, 90.).