A Pakssal megnyertétek a Király Kupát, téged pedig a torna legjobbjának választottak.  Két héttel a bajnoki rajt előtt ebből számodra mit lehet leszűrni?

Annyit biztosan, hogy jó állapotban vagyunk. Nyilván ezek teljesen más mérkőzések voltak, mint amilyenek majd a bajnokik lesznek, de az jó érzés, hogy magabiztosan nyertünk, a Haladásnak és a Sopronnak sem volt esélye ellenünk. Valószínűleg a gólom miatt választottak a torna legjobbjának, valóban jól ment, de ez igaz a csapattársaimra is – mondta Bertus Lajos, a Paks középpályása a csakfoci.hu-nak.

Az előző szezonban nagyon kétarcú volt a csapat. Gyenge kezdés után azonban egészen az ötödik helyig jöttetek fel. Mi lehet a cél a következő idényben?

Mindenképp kiegyensúlyozottabb teljesítményt szeretnénk nyújtani. Tavaly ősszel hazai pályán rengeteg döntetlent játszottunk, ezért álltunk többször kiesőhelyen. Tavasszal ezeket a meccseket már biztosan hoztuk, így megérdemeltük az ötödik helyet.

Szinte minden szezonkezdet előtt a “szakértők” biztos kiesőnek titulálják a Paksot, aztán ti erre rendszeresen rácáfoltok. Ez bánt titeket vagy már hozzászoktatok?

Inkább azt mondanám, hogy motivál minket.  Ezek a szakértők szerintem nem ismerik a keretet, egy kis város, kis csapataként vagyunk elkönyvelve. Amely ugyan igaz, de a játékosaink tudása alapján abszolút reális az ötödik helyünk.  Természetesen rengeteget számít Csertői Aurél munkája is, aki nyerő típusú edző és a maximumot hozza ki belőlünk.

A téged jól ismerők szerint, olyan motor van benned, aminek köszönhetően akár három meccset is le bírnál játszani egymás után.

Az biztos, hogy a kondíciómmal nincs gond, nekem nem okoz gondot, ha esetleg gyakrabban kell pályára lépni.

Szeretek futni is, az előző szezonban voltak olyan meccsek, ahol 12 kilométer felett teljesítettem, annak idején Kecskeméten egy Honvéd elleni meccsen majdnem elértem a 13 kilométert.

Ha már szóba hoztad a Kecskemétet, korábbi csapataidnál miért nem tudtál kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani?

Kecskeméten még nagyon fiatal voltam, Tomiszlav Szivics és Szabó István ennek ellenére bízott bennem, később, más edzők már nem annyira.  A Puskás Akadémiánál eleinte megkaptam a lehetőséget, de aztán a klub nagyon beigazolt, én pedig perifériára kerültem, ahonnan már nem volt visszaút.

Pakson viszont évek óta kihagyhatatlan vagy a csapatból.

Szerencsére érzem a bizalmat, nem megy rosszul a játék, az előző szezonban adtam 9 gólpasszt és szereztem 2 gólt. A gólok számát kellene még picit feljebb tornászni. Ebben sokat próbál segíteni Tököli Attila, aki igazi vérbeli ex-támadóként – még a csapattársam is volt –  kiválóan érzi a mozgásokat, tudja azt, hogyan kell a védőket átverni.

Innen mi lehet számodra a következő lépcsőfok?

Nagyon jól érzem magam Pakson, persze én is szívesen lépnék előre. Gyermekkori nagy vágyam a válogatottság. Ha a következő szezont le tudnám hozni 9-10 gólpasszal és 5-6 góllal, a csapat pedig az első ötben végezne, már nem lennék szomorú.

PRIVACSEK ANDRÁS