Szakály Dénes sokak meglepetésére egészen rendhagyó gólörömöt választott, miután egyenlítő gólt szerzett az OTP Bank Liga 1. fordulójában, az Újpest elleni bajnoki 16. percében. A középpályás a csakfoci.hu-nak beszélt arról, honnan jött az ötlet, hogy egy úgynevezett “finger spinner” segítségével ünnepeljen.

– A történet az, hogy a kisfiam el tudott jönni Paksra és ki tudott jönni a mérkőzésre is a szüleimmel, én pedig megígértem neki már régebben, hogy ha gólt szerzek, akkor valami egyedi gólörömöt mutatok majd be. A finger spinnert, amit pörgettem, a születésnapjára vettem még, ezzel leptem meg végül. Elég menő dolog most a fiatalok, a gyerekek körében. A nadrágomnak a kötőjére erősítettem, és az alatta lévő biciklisnadrág fölé tettem. Nem volt túl kellemes, de nem is volt sokáig nálam, hiszen a 16. percben lőttem a gólt – azonnal odaadtam a kisfiamnak, tudtam hol ülnek.

 

“Itt nincs klikkesedés, nyugalom van”

– Milyen volt maga a mérkőzés, az átalakított Újpest? Csalódottak vagy elégedettek voltatok a döntetlennel?
– Csalódottak vagyunk, hiszen szerettünk volna 3 pontot szerezni az első meccsen, amit mindenki nagyon várt már. Igazából nem tudtuk, milyen is lesz az Újpest, hiszen eléggé új a keretük, kérdés volt, mekkora erőfeszítésre késztetnek majd minket. Végülis jó állapotban voltak, beszéltük is a meccs után az öltözőben, de így is nyerhettünk volna, nem alakult szerencsésen a találkozó a számunkra. Volt 2-3 olyan lehetőségünk, amelyekkel eldönthettük volna a mérkőzést, az Újpesten pedig nem éreztem annyit, hogy győzzenek. Összességében azért reális volt az iksz. Az jó, hogy megmaradt a veretlenségünk, ugye az előző idényben csak egyszer kaptunk ki itthon és megbeszéltük, hogy megpróbáljuk lehozni ezt az évadot is hasonlóan.

– A Paks ebben az idényben is az egyetlen csapat az NB I-es mezőnyben, amely csupa magyar játékossal áll fel. Mennyire különleges egy ilyen öltözőben készülni nap mint nap?
– Játszottam már olyan klubnál, ahol a légiósok nehezebben illeszkedtek be, de Pakson teljesen más a helyzet. Itt nincs klikkesedés, nyugalom van, nagyon jó a hangulat az öltözőben, az edzéseken, nincs fújás egymásra, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne kemény a verseny a csapatba kerülésért.

– Az előző idényt a bravúrosnak mondható 5. helyen zártátok, idén mi a terv Pakson?
– Mint ismert, Pakson csak magyar játékosokra építenek, nálunk ez klubfilozófia, de ahogy mindenki más, mi is szeretnénk minél eredményesebben szerepelni. Mindenki ott szeretne lenni az élmezőnyben nyilván, így mi is, nem a kiesés ellen akarunk küzdeni. Jó lenne Európa ligás helyezést elérni, ez a cél, és erre tavaly is megvolt a sanszunk. A célokat illetően persze majd úgy a tizedik forduló után lehetünk okosak.

Dudás Gábor