Mint azt jeleztük, Fejes András a Paksi FC-ben folytatja pályafutását, miután a játékos kedden közös megegyezéssel szerződést bontott a Videotonnal. A 29 éves védőt több élvonalbeli klub is komolyan hívta, de számára egyértelmű volt, hogy a paksiaknál folytatja.

– Mivel az életemben ez egy nagyobb volumenű döntés, szerettem volna megfontoltan dönteni. Régóta kerülgettük egymást a Pakssal, talán harmadszor merült fel a nevem a klubnál, és erre a hívásra most örömmel mondtam igent. Sokat jelentett, hogy Haraszti Zsolt mindig türelmes volt velem szemben, ezért nagyon hálás vagyok neki – mondta Fejes a döntéséről a csakfoci.hu-nak.

A játékos kérdésünkre nem titkolta, több klubnál is felmerült a neve, például Mezőkövesden, a Lokinál vagy korábban a Honvédnál is.

– Valóban volt érdeklődés a fenti klubok részéről.

A Debrecen még az utóbbi napokban, hetekben is hívott, de mivel előtte szóban már megállapodtam a paksi vezetőkkel, és szerettem volna tartani az ígéretemet, el sem gondolkodtam igazán más klub hívásán. Amit a Paks képvisel, az számomra szimpatikus. Ellenfélként is tetszett a csapat játékstílusa, egy erős, középmezőny éléhez tartozó együttesről beszélünk, amelynek ambiciózus céljai vannak

– emelte ki a védő, akit volt klubtársa, Simon Ádám is csábított a klubhoz.

–  Jelentős szerepe volt a váltásban neki is, hiszen szerettem vele játszani, és amit ő mondott a klubról, az megerősített abban, hogy jó helyre jövök. Vele a mai napig jó viszonyt ápolunk és örülök, hogy újra együtt játszhatunk. A csapat kilencven százalékát ismerem, ezek a dolgok megkönnyítik a beilleszkedésem. Új emberként sosem könnyű sehol, senki sem kínálja tálcán a lehetőséget. Itt még nem bizonyítottam, az elsődleges célom, hogy bizonyítsak Csertői Aurélnak, lehet rám számítani, és ő majd eldönti, milyen posztom számít rám – mondta a baloldali és belső védőként is bevethető játékos.

Fejes nem titkolta, nem volt könnyű elhagynia a Videotont.

– Nem sikerült zökkenőmenetesen az elválás technikailag, de kedden mindent lezártunk.

Valójában már decemberben tudtam, hogy ez lesz a sorsom. Szinte minden Székesfehérvárhoz köt, köztük a családom is, és ezért nem is volt könnyű a váltás.

De az ilyen dolgok benne vannak a futballista életében, semmi sem garantálja, hogy az ember mondjuk 36 éves koráig kihúzhatja az addigi klubjánál. Az elválás nem volt könnyű, de nagyon motiváltan nézek a paksi korszak elé.