A NB I 2018-19-es szezonjában nyolcadik helyén végző Paksi FC hétfőn közleményben jelentette be, hogy Szivics Tomiszláv lett a klub új vezetőedzője, aki az elmúlt héten közös megegyezéssel távozó Csertői Aurélt váltja a kispadon.

Az 52 éves szerb-magyar szakembernek nem lesz ismeretlen a paksi csapat, hiszen a 2012-13-as idényben már dolgozott Pakson. A pályaedzője akkor és ez alkalommal is Szabó István lesz.

Jó újra a paksi családhoz, ismerős emberekhez és barátokhoz tartozni.

Nagy bizonyítási vággyal érkeztem, és szeretném kihasználni azt a lehetőséget, amit az élettől kaptam, hogy ismét itt lehetek. Annak ellenére, hogy az elmúlt években nem volt csapatom, folyamatosan követtem az OTP Bank Liga küzdelmeit, hol a televízióban, hol személyesen.

Természetesen a Paks összecsapásait is figyelemmel kísértem, ráadásul a mostani keretben is vannak olyan játékosok, akikkel már dolgoztam együtt” – fogalmazott Szivics a papírok aláírását követően a klubhonlapnak.

Mindenképpen olyan edzőben gondolkodtunk, aki már volt csapatunk élén, mivel egy nagyon gyors és rövid nyári felkészülési idény elé nézünk. Úgy gondoltuk, az a legjobb megoldás számunkra, ha egy olyan trénerrel kötünk megállapodást, aki ismeri klubunkat. Ebből adódóan Szivics mester mellé tettük le a voksunkat, és reméljük, döntésünk a későbbiekben helyesnek bizonyul majd – zárta gondolatait a Paksi FC ügyvezetője, Haraszti Zsolt.

Szivicsnek nem lesz teljesen ismeretlen a magyar futball, hiszen korábban éveken át dolgozott hazánkban. Pályafutása során 2011-ben Magyar Kupa-győztes lett a Kecskeméttel, majd egy idényen keresztül irányította a tolnaiakat. 2013-ban a Diósgyőr edzőjének nevezték ki: a miskolciakkal Ligakupa-sikert ünnepelhetett, és bejutott a Magyar Kupa-döntőjébe a 2013-14-es idényben.

2017-ben a Mezőkövesd edzője lett, ahol 2017. május 1-jén szerződést bontottak vele – így Szivics két év után visszatérhet az NB I-be.