Felkészülési mérkőzés, Üllő

Paksi FC–Diósgyőri VTK 1-1 (Ádám 69., ill. Grozav 67.)

Paks: Hegedüs – Osváth, Szélpál (Lorentz, 46.), Lenzsér (Gévay, 62.), Szabó J. – Windecker (Csősz, 46.), Szakály D. (Nagy R., 46.), Bognár (Szakály D., 73.) – Haraszti (Bertus, 46.), Böde, Hahn (Ádám, 46.).

DVTK: Antal (Danilovic, 46.) – Vági (Karan, 77.), Polgár, Hegedűs, Memolla – Shestakov (Hasani, 61.), Molnár (Rui Pedro, 61.), Márkvárt, Iszlai, Grozav – Drazic (Ivanovski, 61.).

A háromnapos üllői összetartás lezárásaként a bajnoki rajt előtti utolsó félkészülési mérkőzését játszotta a DVTK a szintén élvonalbeli Paks ellen.

A dvtk.eu közvetítéséből kiderül, hogy kiegyenlített játék folyt a pályán az első 20 percben, az első nagyobb lehetőség pedig a vendégek előtt adódott, amikor is egy kontrát követően Böde tört előre, majd kissé jobbról, a 16-oson belülről a hosszú alsó mellé gurított. A 27. percben ennél is nagyobb helyzet következett: Hahn kapott jó keresztlabdát a bal oldalon, majd a hosszú oldali kapufa mellé lőtt. Három perccel később Szakály tűzött kapura egy kipattanó labdát, elment a rövid oldali kapufa mellett. Továbbra is a Paks játszott veszélyesebben, a 31. minutumban ismét Hahn próbálkozott, ő a kapu hosszú oldalát célozta, azonban az amúgy sem alacsony Antal megnyúlt, és szögletre paskolta a labdát.

A 33. percben Grozav balról, az alapvonalról emelt keresztbe, a hosszún Shestakov érkezett, Szabó azonban odaért, és önfeláldozóan blokkolt az ötösön belül. A játékrész utolsó nagy helyzete is a zöld-fehérek előtt adódott, Bognár labdájával Böde lépett ki a leshatáron, kapura fordult, lövését Antal bravúrral védte

A fordulás után Hegedűs próbálta meglepni Hegedüst, a saját térfélről ívelt a védő, a kapus a kapufa segítségével piszkálta ki a jobb felső sarokból. Egy percre rá Márkvárt szögletét a hosszún Hegedűs a földre fejelte, a védők a gólvonalról tisztáztak. A 66. minutumban Bognár találta el jobbról a hosszú oldali kapufát 20 méterről, másodpercekkel később pedig Ivanovski tette Gheorghe Grozav elé a labdát, aki mintegy 23 méterről kilőtte a kapu bal oldalát, 0-1.

Nem sokáig örülhettek a diósgyőriek, a 69. percben Ádám Martin egy lepattanó labdával belépett a 16-oson belülre, és 14 méterről, kissé balról nagy erővel a léc alá bombázott, 1-1. A hajrában Grozav beadását tisztázták a védők, majd az előretörő Polgár lőtt 25 méterről alig a bal felső sarok mellé.