Szendrei Ákos profi szerződést vehetett át hétfőn a Paksi FC vezetőitől. A mindössze 16 éves, tehetséges labdarúgó a klub saját nevelésű játékosa, aki 137 utánpótlás-mérkőzésen 147 gólt szerzett – írta a paksifc.hu.

Nagyon boldog vagyok, mivel egy gyerekkori álmom vált valóra. Mindig is az volt a célom, hogy egyszer profi játékos legyek, ezen túl külön öröm számomra, hogy ezt ott értem el, ahol születtem és felnőttem. Következő vágyam, hogy amint lehet, bemutatkozhassak a felnőtt csapatban – mondta a szerződés aláírása után a fiatal játékos, akinek a bemutatásán Haraszti Zsolt ügyvezető mellett a paksiak ugyancsak saját nevelésű házi gólkirálya, Hahn János is részt vett.

Engem még Kiss Károly hozott fel a felnőtt csapathoz 2012 nyarán, majd két hónappal később be is tudtam mutatkozni az NB I-ben. Nem véletlenül emlékszem ennyire pontosan, hiszen egy játékosnak ez igen nagy élmény az életében – elevenítette fel hasonlóan induló saját pályafutását Hahn, aki pár jó tanáccsal is ellátta Szendreit.

Én sem vagyok még annyira tapasztalt, de ilyenkor az a lényeg, hogy focizzon, csinálja, amit tud, ne foglalkozzon mással, és élvezze ki a lehetőségeit. Biztos, hogy lesznek nehézségek, mint minden játékos életében, de folyamatosan törekedjen a lehető legjobb tudását nyújtani – tette hozzá Hahn.