A sok szurkolót és újságírót vonzó rendezvény Bognár Péter beszédével indult. – A felkészülési eredményeink után egyáltalán nem kell szégyenkeznünk, sőt, többek közt engem is optimizmusra sarkallnak. Alázattal, de profi hozzáállással visszük tovább klubunkat, és a filozófiánkból, miszerint csak magyar játékosokat foglalkoztatunk, nem engedünk a jövőben sem – idézi a paksifc.hu a szakosztályelnököt.

Balog Judit elsősorban a stadion rekonstrukciójáról és a bérletértékesítésről tájékoztatta a közönséget.

– Továbbra is a már elkészült B- és C-szektort használjuk a vendégtribünnel együtt, de gőzerővel épül a főlelátó, melynek munkálatai gyorsabban haladnak, mint ahogy anno a többié.

Akárcsak szakosztályelnökünk, én is optimista vagyok, bízom benne, hogy az A-lelátót a jövő év elején már birtokba vehetjük, de azért azt tudni kell, sok tereprendezési munkálat is hátra van még.

Ami a bérlet- és jegyárakat illeti, továbbra is változatlan árakkal dolgozunk – fogalmazott az ügyvezető.

– Komoly változásokon mentünk keresztül, új vezetőedző érkezett, valamint a keretünk is bővült – ezeket már Haraszti Zsolttól idézzük. – A szlovéniai edzőtáborra visszahívtuk minden kölcsönjátékosunk és az igazolásainkat is túlnyomó részt elé időzítettük, hogy Tomiszlav Szivics mindenkit tesztelhessen. Közel 40 játékossal dolgozott az elmúlt hetekben.

A végső keret azonban még mozgásban van, többen már más csapatoknál próbáznak, valamint ne felejtsük el, tart még az átigazolási időszak.

Előzetes várakozást a bajnoki helyezésünkre nem mondanék, ha lemegy az első kör, azt is meglátjuk, hová tartozhatunk, én is maximálisan optimista vagyok – nyilatkozta az ügyvezető.

Természetesen akadt kérdés bőven Tomiszlav Szivics irányába is, a vezetőedző pedig a következőképpen válaszolt:

– Sikeres és kemény alapozás ért véget a múlt héten, melyben a játékosok maximálisan partnereink voltak. Ugyanakkor az edzőmeccsekből nem szabad túlzott következtetéseket levonni, majd most, e hétvégétől kell megmutatni, mire vagyunk képesek. Továbbra is sok a munkánk, de örülök, hogy ennyi játékosból meríthettem az alapozási időszakban.

Az új játékosok, Böde Dániel, Holczer Ádám és Osváth Attila is „bemutatkoztak” a sajtó képviselőinek és a szurkolóknak egyaránt.

– Az öltözőben kiváló a hangulat, egy a nyelvünk és egy a célunk is. Jól érzem magam itthon – így a csapatkapitány, Böde Dániel. Az újdonsült kapus és jobb oldali védő elmondta, mivel a keretből sokakat korábbról is ismertek már, könnyen ment a beilleszkedésük, valamint jó állapotban érzik magukat, várják a bajnoki rajtot, így jó döntésként élték meg Paksra szerződésüket.