Bognár György kinevezéséről

– Mindenképpen egy olyan edzőt szerettünk volna szerződtetni, aki a támadófutballt képviseli, és kellő önbizalmat hoz a csapathoz – mondta Haraszti Zsolt a paksifc.hu-nak. – Hogy ez ilyen jól sikerült, megmondom őszintén, engem is meglepett, ugyanakkor azt is vallom, sokan alulértékelték eddig Bognár Györgyöt. Mi nem estünk ebbe a hibába, tudtuk, hogy felkészült és jó szakember. Szóban már megállapodtunk, csak a papírok aláírása van vissza, tehát a következő szezonban is ő vezeti majd az NB I-es csapatunkat.  

Hahn János helyzetéről

Sajnos reális esély van rá, hogy Hahn Jánost el kell engednünk, hisz’ egy ilyen szezonnal, huszonkét góllal és válogatott behívóval a háta mögött biztos befutnak majd a megkeresések iránta.

– Számolunk ezzel, annak ellenére, hogy ajánlat még nem érkezett, de tudjuk, sok külföldi csapatnál szóba került a leigazolása. A következő hetekben egyébként mindenkivel egyeztetünk. Erős a játékoskeretünk, de – mint ilyenkor általában – változások biztos várhatóak. Ha lépéseinkkel mindig csak egy kicsit erősödünk majd, abból baj nem lehet.

A fiatal tehetségekről

– Ne felejtsük el, Debreceni Ákos, Szendrei Ákos és Vas Gábor személyében három U18-as válogatottunk van, és mindhárman komoly tehetségek. Több-kevesebb játékperccel mindannyian bemutatkoztak már az NB I-ben. Kívánjuk, hogy minimum ugyanolyan pályát járjanak be, mint Szabó János vagy Böde Dániel. Az elmúlt tizenöt évben húsz saját nevelésű játékosunk mutatkozott be az első osztályban, többen közülük korosztályos és/vagy felnőtt válogatottságig is eljutottak. Jelenleg minden korosztályban van minimum három-négy olyan labdarúgónk, aki tehetségesnek, ígéretesnek nevezhető. Ebből adódóan hosszútávon tehát mindig lesz egy-egy olyan, saját nevelésű labdarúgónk, akinek reális lehetősége nyílik bekerülni a felnőtt csapatba. Utánpótlásunknak tehát van jövőképe, és úgy véljük, ennél könnyebben – mint itt nálunk – nem kerülhetnek NB I-es csapat közelébe a tehetséges fiatalok.  

A teljes interjú ITT olvasható.