A Paksi FC a keddi napon “más munkakörbe helyezte” NB I-es csapatának eddigi vezetőedzőjét, Osztermájer Gábort és segítőjét, Sárai Györgyöt, aki tavaly novemberben vették át a csapat irányítását.

Munkájuknak is köszönhetően a tolnaiak az utolsó fordulóban bentmaradtak az élvonalban, ám a 2020/21-es bajnokság eddigi négy fordulója alatt mindösszesen egy pontot sikerült szereznie az OTP Bank Ligában.

Elsőként szeretném megköszönni Osztermájer Gábornak és stábjának a munkáját. Nehéz időszakban vették át a csapatot, de éltek a bizalommal, a csapatunk pedig a tavalyi szezon végeztével is NB I-es maradt. Úgy éreztem, az utóbbi időszakban már küzdöttünk egy pár problémával, amikből aztán nem tudtunk kijönni, így váltanunk kellett. Gáborék munkájára a továbbiakban az utánpótlásban számítunk, és továbbra is együtt dolgozunk a Paksi FC sikereiért – mondta a klubhonlapnak Haraszti Zsolt ügyvezető az edzőváltás kapcsán.

Legfőbb küldetésem, hogy a tavalyi év végén bent maradjunk az NB I-ben, sikerült, így pozitívan és boldogan tekintek erre az időszakra – mondta leváltásáról Osztermájer. – Négy részre osztanám vezetőedzői hónapjaim: tűzoltás, felkészülés, az a bizonyos nyolc meccses kiváló sorozat (egy vereséggel), valamint a mostani sajnálatos vírushelyzetünk. Büszke vagyok rá, hogy a fiatal tehetségeink beépítését tovább tudtam fejleszteni, és az elmúlt hetekben többen nagyszerűen mutatkozhattak be a felnőttek között. Köszönöm a klubvezetésnek a bizalmat, illetve nagyon hálás vagyok a szurkolók támogatásáért, mindkettő nagyon jól esett.”

A keddi napon az is hivatalossá vált, hogy az NB I-es gárda kispadjára a mai naptól Bognár György és stábja ül le, az egykori 50-szeres válogatott játékos az NB II-es Budaörstől érkezik Paksra. Kinevezése egyelőre a szezon végéig szól.

Bognár Györgyöt egy rutinos és képzett szakembernek tartom, aki az elmúlt időszakban nagyon jó munkát végzett Budaörsön. Nehéz dolga lesz, nemcsak a vírus okozta nehézségekből, hanem az utóbbi hetek sikertelenségéből is ki kell szednie a csapatot. Sok játékosunk nem edzett az elmúlt hetekben, így egészen biztosan kell pár hét, mire utolérjük magunkat. Új trénerünk munkájához sok sikert kívánok! – nyilatkozta az új szakvezetőről Haraszti Zsolt.

Annak idején a tévézés miatt elhatároztam, nem vállalok NB I-es kispadot, de a szerepléseknek már másfél éve vége.

Régóta szimpatizálunk egymással a Pakssal, és sokszor volt szó az esetleges közös munkáról. Több lehetőséget is látok és nagyon tetszik a klub felfogása, identitása is. Úgy gondolom, velem meg tud újulni a csapat, és komoly sanszot látok a jobb eredményekre – nyilatkozott a papírok aláírását követően Bognár György, akinek munkáját Ifj. Bognár György és Kiss Tamás pályaedzőként segíti majd.