Mint ismert, nem indult jól a paksiak mezőkövesdi mérkőzése, miután még negyedóra sem telt el a bajnokiból, amikor Böde Dánielt kényszerűségből le kellett cserélnie Bognár György vezetőedzőnek. Az utóbbi időben középhátvédként játszó 25-szörös válogatott játékosnak a bokájával akadtak problémái, a tolnaiak hivatalos oldalának pedig bővebb információt is adott az állapotáról.

„Épp egy labdáért igyekeztem, mikor rosszul léptem és alám fordult a lábam. Természetesen megpróbáltam a pályán maradni, segíteni a srácoknak, de kis idő múlva éreztem, nem megy. A félidőre pedig az öltözőben már jól be is dagadt. Ami a hétfői reggelt illeti, rosszabbra számítottam, nem fájt tehát annyira, mint gondoltam, hogy fog” – mesélte a történtekről Böde, aki szerdán korábbi csapata, a Ferencváros ellen léphetne pályára, míg az utolsó idei fordulóban az MTK Budapest otthonában lenne jelenése.

A klubhonlap megjegyzi, hogy Böde bokáját jelenleg is szakorvosok kezelik, valamint képalkotó vizsgálatokkal tanulmányozzák.

„Szeretnék még az évből hátralévő két mérkőzésünkön szerephez jutni, ugyanakkor, ha ez nem lesz lehetséges, a cél, hogy a január eleji rajtra minden helyre jöjjön. Bizakodó vagyok, meglátjuk, mi lesz vele szerdán és szombaton…” – zárta optimistán helyzetjelentését a 34 éves labdarúgó.