Ádám Martint a paksi klub hivatalos honlapja kérdezte a 2021-es évéről.

– Mondhatom, egyénileg elég jó évem volt, véleményem szerint 2021-ben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam – kezdte az interjút Ádám. – 2022-ben pedig szeretném innen folytatni, és legalább hasonló évet produkálni, mint ez alkalommal, úgy vélem, az kiemelkedő produktum lenne.

Keményen melózok tovább, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Nagy lépés lenne például számomra, ha Marco Rossi úgy látná, meghívót küld jövőre.

A magyar válogatott olasz származású szövetségi kapitánya korábban, a csakfoci.hu-nak adott interjúban már kitért arra, mit gondol a gólkirály-jelöltről és lehetséges válogatottságáról.

– Az biztos, ahogy ezt az őszt, úgy a tavaszt is meg kell nyomnom – folytatta Ádám. – Természetesen motivál, hogy megdöntsem akár Hahn Janó múlt szezonban vágott huszonkét gólját, hisz’ mindig jó rekordokat túlszárnyalni. Dolgozom rajta, majd meglátjuk, mit hoz a következő fél év.

Hahn János a 2020-21-es szezonban 22 gólt szerzett a zöld-fehérek színeiben, mielőtt nyáron Dunaszerdahelyre igazolt.

– A legfontosabb ugyanakkor, hogy a csapat jól szerepeljen. Összességében a most zárult évünkben csapatszinten egy kicsit hullámzó teljesítményt nyújtottunk, jövőre fel kell kötnünk a gatyát. 

A Paks a 8. helyen telel a magyar bajnokságban, 17 mérkőzésen 21 pontot gyűjtve. A csapathoz kötődik egyébként a legtöbb kapott (36) és a legtöbb rúgott (42) gól is.

– Próbáljuk a lehető legjobbra megcsinálni a téli felkészülést, és kiválóan indítani ’22-t. Fontos a jó évkezdet, hogy a tabellán is feljebb zárkózhassunk az élmezőnyhöz – osztotta meg jelen gondolatait a 27 éves csatár.

Rossi: “Ha a válogatottban akar szerepelni, sokkal többet kell futnia” – interjú a kapitánnyal az új középcsatárról, a két himnuszról és a honosításokról