A Ferencváros ellen mutatkozott be az NB I mostani szezonjában a Paksi FC tehetséges játékosa, Szendrei Ákos, aki néhány fordulóval később a Diósgyőr ellen is kapott lehetőséget, továbbá a Magyar Kupában is kétszer pályára léphetett a tolnaiaknál. A 17 éves csatár a klubhonlapnak adott interjújában elmondta, egész jól bírja a jelenlegi helyzetet, lelkiismeretesen végzi a kapott edzéstervet, ami mellett szinte minden nap további két órát focizik.

– Rettentő módon örültem annak, hogy azon a két bajnoki mérkőzésen lehetőséget kaptam, és további két Magyar Kupa-összecsapáson is alkalmam volt szerepelni. Egyúttal viszont azzal is tisztában vagyok, hogy fiatal vagyok még. Ebben a szezonban – ha lesznek még mérkőzések – szeretnék minimum még egyszer ilyen sansszal élni. Ez most a közeli célom, aztán majd meglátjuk, mit hoz az élet. Egy biztos, továbbra is keményen dolgozom – mondta a paksifc.hu-nak Szendrei, aki 2019 elején profi szerződést kapott a klubvezetéstől. csakúgy, mint Vas Gábor és Debreceni Ákos.

Egy ilyen dolog minden fiatal utánpótlás-futballista álma, és mindenki örökre emlékezni fog rá,

így velem együtt egészen biztos, Ők is. Persze a bejelentés után azonnal gratuláltam nekik, de igazából szinte minden nap beszélünk. Jóban vagyunk, csak most sajnos nem tudunk személyesen találkozni.

A 17 éves támadó a korosztályos válogatottba is meghívót kapott, amivel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon boldog, hogy ott is számítanak rá, igyekszik minden meccsen meghálálni a bizalmat.

– Örülök, hogy a szlovákoknak például gólt lőttem, a csehek elleni meccsünkön pedig két gólpasszt adtam. A válogatottnál is fantasztikusan érzem magam, mindenki befogadott. Bízom benne, hogy a továbbiakban is kapok invitációkat a nemzeti csapatba – tette hozzá Szendrei, majd kitért a koronavírus-járvány miatt elhalasztott U17-es Európa-bajnokságra is. – A jelen helyzetben maximálisan megérthető. Jó csoportunk lett volna, és jó lett volna megküzdeni a franciákkal, a norvégokkal és a svédekkel. Ilyen az élet, de remélem, hogy esetleg jövőre játszhatunk.