A következő fordulóban a Ferencvárost fogadó Paksi FC ügyvezető igazgatója, Haraszti Zsolt a klubhonlapon nyilatkozott a felkészülési időszakról, a csapat eddigi öt fordulóban mutatott teljesítményéről és arról, miben kell még fejlődnie az együttesnek. Az ügyvezető az interjú elején az új vezetőedzőről, Tomiszlav Szivicsről elmondta, nagy újdonságok nem voltak kettejük között, hiszen ismerték már egymást, tudta, hogy milyen a tréner munkatempója.

– Anno közel egy évet dolgoztunk már egymással, úgyhogy gyors volt a beilleszkedése – folytatta Haraszti, majd hozzátette, abszolút jó és hasznos periódus volt a felkészülési időszak.– Nagyon jó és tartalmas felkészülés van mögöttünk, mivel új szakmai stáb és sok új játékos is érkezett, mindenkiben nagy volt a bizonyítási vágy. 

A nyári nagy játékosmozgás után elmondta, úgy érzi, jelenleg már kész a keret.

– Mindenképpen szerettünk volna olyan játékosokat igazolni, akikkel a keret erősebb lesz,

ez véleményem szerint meg is valósult.

Örülünk, hogy az érkezők bennünket választottak. Az új játékstílus begyakorlása azonban még időt vesz igénybe, de az az érzésem, jó úton indultunk el. Nagyon várom már Kulcsár, Simon és Haraszti visszatérését. Én úgy számolok, tavasszal fog minden beérni, addigra kialakul majd az igazi képünk, és egészen biztos, még erősebbek leszünk, mint most – tette hozzá Haraszti. – Úgy érzem, lehetne több egységünk, mivel Kisvárdán minimum egy pont ottmaradt. Ugyanakkor a többi mérkőzés úgy alakult, amennyit tettünk érte.

Nagyjából elmondható, eddig elégedett vagyok.

Persze szeretnénk, és egyúttal arra is törekszünk, hogy a Honvéd és a Mezőkövesd ellen mutatott arcunk legyen az idei Paks, de, ahogy már említettem, a sok új játékos beilleszkedése időt vesz igénybe. Az viszont kijelenthető, hogy játékosállományunk masszív, és egészen biztos, hogy jó teljesítményre képes.

Megjegyezte, mindig, mindenben kell fejlődni.

– A mai, modern labdarúgásban mindenkinek folyamatosan fejlődnie kell, ezzel nincs is gond, hiszen adottak a lehetőségeink, hogy a csapat jól szerepeljen. Klubfilozófiánknak köszönhetően – miszerint csak magyarokkal dolgozunk – az összes játékosunknak nagyszerű lehetősége van, hogy a legmagasabb osztályban képviseljék a magyar labdarúgókat. Nem mondok újdonságot azzal, hogy a Fehérvár és a Ferencváros egy más kategória.

Ezen felül úgy gondolom, több csapat is kiválóan igazolt, tehát ismét erős lesz a bajnokság.

De komolyabb következtetéseket majd az első kör zárása után lehet levonni – zárta az interjút Haraszti Zsolt.