A Paks nagyon hamar, már az 5. percben eredményes volt a több fiatalt is bevető Videoton elleni felkészülési mérkőzésen: Haraszti jobb oldalról tökéletesen ívelt középre Barthához, aki 7 méterről Horváth kapujába lőtt. A tolnaiak ezt követően is többször veszélyeztettek: Szabó előbb kapásból, ballal próbálkozott, de egy fehérvári játékosról kevéssel mellé pattant a labda, majd Szabó egy szöglet után is veszélyeztetett, itt is kevés kellett volna az újabb paksi találathoz. A Vidi részéről főként Bódi volt aktív, a legjobb próbálkozása szabadrúgásból volt, ekkor azonban Molnár bravúrral védett.

A második játékrészben – amelyben mindkét vezetőedző többet is cserélt – a Vidi Barczi révén egyenlíteni tudott, de a Paks nem sokkal később ismét előnybe került: Hajdú passza után a csereként beállt Báló vette be baloldalról, 8 méterről a fehérváriak kapuját. Csertői Aurél együttese a hátralévő időben magabiztosan őrizte az előnyét, sőt, nem sok kellett volna, hogy megszerezze az újabb gólt: Bartha kiugratásával Hahn mehetett kapura, de a kapufa megmentette a Vidit, amelyben leginkább azok kaptak helyet, akik a nemzetközi kupameccsen pihentek. A Paks 2-1-re győzött, így győzelemmel hangolt az NB I-re.

Felkészülési mérkőzés

Videoton-Paks 1-2 (Barczi 63., ill. Bartha 5., Báló 80.)

Paks: Molnár P. (Verpecz, 46.) – Kulcsár D. (Bági, 77.), Lenzsér (Zachán, 77.), Gévay, Szabó J. (Báló, 70.) – Papp K. – Haraszti (Hahn, 70.), Kecskés T. (Hajdú Á., 65.), Bertus (Nagy R.), Bartha – Szakály D. (Koltai, 65.)

Videoton: Horváth T. (Hársfalvi, 61.) – Bolla, Mocsi, Fejes, Tamás – Szolnoki (Burka, 72.), Varga – Szabó, Barczi, Bódi – Maric (E. Hadzic, 77.)