Balog Judit, a Paksi FC társ-ügyvezetője a Paks FM rádiónak beszélt a csapatot érintő fontos kérdésekről.

Az előző szezonról

– Vegyesek az érzelmeim a tavalyi évvel kapcsolatban, hiszen voltak nagyon jó periódusaink, és voltak olyan mérkőzések is, amelyeket nagyon gyorsan el akartam felejteni. Próbálunk mindenből pozitív dolgokat kiemelni, és azokból tovább építkezni, illetve levonni a megfelelő a tanulságokat. Az eredmény tekintetében is vegyesek az érzéseim, mert titkon jobb eredményekben bíztunk, főleg az ősz végéhez érkezve, mert a szezon elején voltak olyan jelek, amik azt mutatták, ennél előrébb is végezhetnénk a tabellán. Reményeim szerint a tavaszi szezont előrébb zárjuk majd. Éppen ma érkezik haza a csapat a téli edzőtáborból. Sajnos ezúttal is van sérültünk, ami már az elmúlt szezonban is rányomta a bélyegét a teljesítményünkre, miután több meghatározó játékosunk is sérüléssel bajlódott.

Az NB I-ről

– Látható, hogy a tizenkét csapatos bajnokság nagyon kemény, és ezzel együtt nagyon sűrű a mezőny. Néhány rossz mérkőzéssel a kiesőhelyen találhatod magad, néhány jobb meccsel pedig a dobogó közelében lehetsz. Bármi megtörténhet ebben a bajnokságban. Nem véletlenül próbál minden csapat a lehetőségeihez mérten erősíteni a keretén. Hangsúlyoznom kell, hogy nálunk a lehetőségek erőteljesen korlátozottak.

A sérültekről

– Sajnos Haraszti Zsoltnak keresztszalag-szakadása van, őt a mai napon meg is műtik, ami azt jelenti, hogy körülbelül hat hónapos kihagyás vár rá. Leghamarabb nyáron lesz bevethető. Bízunk abban, hogy jól sikerül a műtétje. Korábban már volt hasonló sérülése, csak akkor a másik lábában szakadt el a keresztszalagja. Vele együtt a friss igazolásunk, Cseke Benjámin is kisebb sérüléssel bajlódik, de hamarosan a vezetőedzőnk rendelkezésére állhat. Meg kell említenem még Simon Ádámot is, akit hónapokkal ezelőtt elveszítettünk, őt pedig Münchenben fogják megműteni.

Az érkezőkről

– A hazai szurkolóknak ismerős lehet Kesztyűs Barna, aki fél évig volt kölcsönben, valamint Szalai András és Zachán Péter is visszatért a kölcsönszerződése lejárta után. A keretben pedig új igazolásnak számít Bobál Dávid, akit a Dukla Prahától szerződtettünk, a már említett Cseke Benjámin, illetve a Puskás Akadémiából igazoltuk le Zsidai Lászlót.

A távozókról

– Az egész történet egyszerű, bár ahogy Bertus Lajossal beszéltem, neki sem volt könnyű meghozni ezt a döntést, amit meg is értek. A csapat alapembere volt, folyamatosan kezdőként játszott, négy és félévig minket erősített. Egy olyan ajánlatot kapott, amivel nem tudtunk versenyezni, innentől kezdve pedig kivásárolták a szerződéséből és Mezőkövesdre távozott. Volt még egy távozónk Nikházi Márk személyében, aki az elmúlt félévben nem lépett pályára – vele pedig közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

A tervekről

– A Magyar Kupában legközelebb a Puskás Akadémia ellen játszunk és szeretném, ha továbblépnénk a következő körbe. Tavaly már egy fokkal átléptük a saját árnyékunkat a korábbi évekhez képest, hiszen megéltük a kupatavaszt. Idén a cél, hogy még egy kört menjünk, valamint ha a bajnokság végén az első hatban lennénk, akkor boldogok leszünk. Említettem is, hogy roppant sűrű és nagyon nehéz a mezőny, mivel mindenki bent akar maradni. Az első két három csapat kivételével mindenki egy kicsit nézeget hátrafelé a tabellán.

Az infrastruktúráról

– A tavaszi idényt azt új lelátókkal kezdhetjük meg, miután az elmúlt évben átadásra került a vendégszektor, most pedig a “B” és a “C” lelátókat is birtokba vehetik a szurkolók. Jövő héten lesz egy biztonságtechnikai bejárás, ahol az összes szakhatóság, az MLSZ és az ORFK is megnézi a stadiont. A stadionrekonstrukció során az alapelvünk, hogy folyamatosan itthon tudjunk játszani. Ha albérletbe kellett volna mennünk, akkor az bizony kőkemény anyagi költséggel és folyamatos utazással járt volna.  Az építkezés eddig annyira rettentően nem befolyásolta a klub mindennapi életét, de amikor a szemben lévő lelátót lebontották és átkerültek a mobillelátók a régi fedett lelátó mellé, akkor volt egy kisebb izgalom. A csapat és az iroda is maradt azonban a  helyén. Most is izgalmas időszakot élünk, hiszen a szemközti B lelátó alatt kerül ideiglenes kialakításra a sajtóhely, a VIP-szekció és az öltözők is.