Amint arról beszámoltunk, nemes kezdeményezéshez, egy gyermekeket segítő akcióhoz csatlakozott a Paksi FC csapata. Szeptember 28. a “Köszi Kávé”-program napja, a “Szemem Fénye Alapítvány” pedig arra kérte a kávézás hódolóit, hogy ezen a napon legalább egy kávé árával támogassák az első hazai gyermekhospice ház, a pécsi “Dóri Ház” működését. A programban résztvevőknek nem kellett mást tenni, csak inni egy kávét, vagy enni egy sütit, és adományukat a perselybe elhelyezni.

A tolnaiak az akcióhoz szintén örömmel csatlakozó Erzsébet Nagy Szálloda kávézójában tette meg ezt, az NB I-es együttes pénteken, a szombathelyi bajnoki mérkőzésre való indulást megelőzően kávézott és adományozott.

– Amikor hallottunk az akcióról, azonnal felmerült bennünk, hogy mi is csatlakozzunk – mondta az együttes védője, Gévay Zsolt a paksifc.hu-nak. – Ezután kerestük meg azt a helyet, ahol ezt megtehettük. A stáb, a csapat, és természetesen a vezetőség tagjai is ittak egy-egy kávét, itt az Erzsébet Nagy Szállodában, és elhelyezték adományaikat a gyűjtőládában. Reméljük, hogy ezt az országban sokan mások is megtették, és olyan összeg gyűlik össze, amely komoly segítséget nyújthat a Dóri Ház működéséhez.