Mint ismeretes, a Paksi FC kiütéses, 4-1-es sikert ért el szombat este a Kisvárda ellen az OTP Bank Liga 10. fordulójában. A találkozó 16. percében Hahn János szerezte meg a vezetést az atomvárosiaknak, majd három perccel később Remili Mohamed is betalált, valamint Gévay Zsolt duplázni tudott, amivel már hét bajnoki óta veretlenek a paksiak és a negyedik helyen állnak a tabellán.

Az első gól szerzője, a 23 éves Hahn idén már az ötödik gólját szerezte, amivel a második az NB I góllövőlistáján, egy találattal lemaradva az első Davide Lanzafame mögött. A 23 éves játékos a lefújás után a csakfoci.hu-nak elmondta, örül az egyéni sikerének, de a csapat sikerét helyezi inkább előtérbe.

Örülök, hogy így kezdtük a mérkőzést, és viszonylag hamar gólt tudtam szerezni. Éreztem, magabiztosak vagyunk, ugyanakkor egy kicsi tompaságot is éreztem. Kettő nullnál nagyon koncentráltunk, hogy ne kapjunk gólt, de mégis sikerült. A csapat erejét mutatja, hogy rögtön tudtunk rá válaszolni. Voltak hibáink, nem mondom, hogy nagyon jól játszottunk, de a 4-1-es végeredmény önmagáért beszél – kezdte Hahn János a csakfoci.hu-nak. – A legfontosabb nekem a csapat, és örülök, hogy harmadikok vagyunk, még ha ideiglenesen is, de ha ugyanezen az úton megyünk tovább, akkor a csapat és én is jó előjelekkel folytathatjuk. A legfontosabb most, hogy nyertünk, és az, hogy gólt szereztem, az már csak hab a tortán.

Hahn pályafutása során a legtöbb gólt a 2015-16-os szezonban szerezte, összesen hetet. Elmondása szerint ettől többet szeretne szerezni, amelyben segítséget nyújthat neki a korábbi paksi támadó, Tököli Attila, akinek a tanácsát mindig meghallgatja.

Tököli Attila nagyon nagy mentorom, nagyon sokat segített nekem és egyengette az utamat itt az NB I-ben is. A támadásokban és érkezésekben is tanácsokat adott. A szezonbeli második gólomat megelőzően a fejeseknél azt tanácsolta, ne akarjak erőből fejelni, csak tegyem bele a fejem a labdába. Mind a Fradinak, mind a Puskásnak is egy-egy fejesgólt szereztem ezzel a módszerrel, és utána már azt beszéltük, hogyha mindig ráhallgatnék, akkor hány gólom lenne. Azt kívánom magamnak, hogy legalább annyi gólom legyen, mint neki volt – tette hozzá.

A Paksi FC a bajnokságban 10 forduló alatt 16 pontot gyűjtött, és a 4. helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján, három ponttal lemaradva a második Honvéd mögött.

PRIVACSEK ANDRÁS