Az őszi szezon lezárásával több érdekes statisztikát és táblázatot is érdemes megvizsgálni az NB I-el kapcsolatban. Mostani cikkünkben azt néztük meg, hogy mely együttesek voltak a legsportszerűbbek és hol van a legtöbb „rosszfiú” – már ami a sárga és piros lapok számát illeti. A Transfermarkt adatait vettük alapul, ahol a sárgák egy, míg a kiállítások három pontot érnek, azaz minél több pontja van egy csapatnak, annál sportszerűtlenebb, és annál hátrébb kerül a listán.

Hármas holtverseny az első helyen

A legkevesebb rossz pontot három NB I-es csapat kapta: a Paks, a Fradi és a Haladás. Előbbi két együttes mindössze 36-36 sárga lapot kapott a 19 forduló alatt és csak két pirosa van, ráadásul ezek is két sárga után jöttek össze és nem egyből kiállítással. A Paks és a Ferencváros így 42 ponttal végzett az élen. Akárcsak a Haladás, amelynél annyi a különbség, hogy összes pontját sárgákkal szedte össze – 42 ilyen lapja van -, kiállítást pedig egyet sem „zsebelt be” (ez utóbbit rajta kívül csak az Újpest mondhatja el magáról).

A Vidi a sportszerűtlenségben is jó

A fehérváriak a legrosszabbak az NB I Fair Play-listáján. Magasan élen járnak a sárga lapok számában, amelyből 60-at sikerült összeszedniük, de piros lapból is van nekik négy. Ebből ráadásul három azonnali kiállítás – mindegyik szempont szerint vezetik a vonatkozó listát. Összesen 78 pontjuk van. A Videoton piros lapjairól nemrégiben részletesen is írtunk (kattints!).

Szintén a „rosszak” közé tartozik a Mezőkövesd, amely a sárgákat tekintve nem sokkal marad el a Viditől – 55 darab -, igaz, „csak” két pirosa van.

Érdekesség, hogy míg Marko Nikolic csapata a bajnoki címért küzd (második a tabellán), addig a Mezőkövesd az utolsó, és tavasszal a bennmaradás lesz a célja. Ez a kontraszt egyébként a „Fair Play-királyoknál” is megfigyelhető, hiszen a Fradi az élen áll, a Paks középen helyezkedik el, míg a Haladás most került el a kiesőhelyekről.

A teljes táblázat