Paks – Vidi, 17:00

Csertői Aurél (Paks): – Egyértelmű, hazai pálya ide, hazai pálya oda, nem mi vagyunk az esélyesek. Kiváló, nemzetközi szinten is jól szereplő csapatról, és remek játékosokról van szó. Ha lehet ilyen, akkor még a maximumnál is több kell tőlünk ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni. Szóval tudjuk ki az ellenfelünk, ugyanakkor mindent elkövetünk majd annak érdekében, hogy sikerüljön bravúrt elérnünk. Ugyanis bármilyen pontszerzés bravúr lenne a részünkről. (paksifc.hu)

Marko Nikolics (Vidi):Mindig nehéz a Paks ellen játszani, hazai pályán pedig különösen képesek megnehezíteni minden csapat dolgát. Jó edzőjük van, jó játékosok alkotják a keretet és egy nagyon sajátos játékstílust alkalmaznak, amelyet jól elsajátítottak – köszönhetően a vezetőedző munkájának. A tavaszi vereséget nehéz volt átélni, de nem veszítettük el a fejünket, koncentráltunk utána a célunkra és megnyertük a bajnokságot. Nagyon sok mérkőzésünk van ebben az idényben, három fronton igyekszünk helyt állni, szó szerint három naponta pályára lépünk. Néha azt sem tudjuk már egészen pontosan, hol vagyunk, buszon, repülőn, edzőpályán, stadionban… Talán többet aludtunk idén szállodai szobákban, mint otthon (mosolyog – szerk.). De ilyen egy futballcsapat élete, és úgy gondolom, hogy mostanra ehhez már hozzászokott mindenki. Meg kell találnunk a módot, hogy megnyerjük a Paks elleni mérkőzést, hiszen ez is nagyon fontos találkozó számunkra. Erőnlét tekintetében biztosan készen állunk a mai meccsre, ezzel nincs probléma. A mentális állapot lehet a döntő, ez a kulcs. Amikor a saját játékunkat, azaz a stabil, szervezett, fegyelmezett játékot mutatjuk be, akkor magabiztos vagyok a meccsel kapcsolatban, hiszen hiszek a játékosokban. Amikor ez nincs meg, akkor jönnek a gondok. Szóval 100 %-osan koncentrálnunk kell végig, tartani kell végig azt, amit megbeszéltünk, harcolni kell egymásért Pakson is. (molvidi.hu)

Kisvárda – Honvéd, 17:00

Dajka László (Kisvárda): – Szívemnek nagyon kedves a Honvéd, nagyon szép időszakot töltöttem el ott, remek csapat és nagyszerű társaság jött össze. Az egy teljesen más világ, nem is érdemes összehasonlítani a mostanival. Azt szoktam mondani, ami tegnap elég volt, az holnap már kevés, és ez ránk is igaz, hiszen a Vidi elleni döntetlent semmiképpen nem kudarcként éltük meg, de még többet kell tennünk annak érdekében, hogy a Supka Attila keze alatt kiválóan teljesítő Honvéd ellen is legyen esélyünk a jó eredmény elérésére. Hazai pályán bátran kell futballoznunk, hittel és önbizalommal. A Vidi elleni hibákat ki kell küszöbölnünk, de az akkor elért eredmény erőt adhat. Valami újdonsággal mindenképpen elő kell rukkolnunk, hogy pontot vagy pontokat tudjunk itthon tartani. (kisvardafc.hu)

Supka Attila (Honvéd):Nem szabad a négy nullára megnyert meccsből kiindulni, a Kisvárda az edzőváltás óta javult, a pontokat is elkezdte gyűjtögetni és a Vidi elleni döntetlenjük is azt mutatta, hogy figyelni kell rájuk. Ennek megfelelően készülünk a szombati bajnokira, ahol győzni szeretnénk, de ehhez koncentrált, fegyelmezett játékra lesz szükségünk. Értékesíteni kell a helyzeteinket és stabilan védekeznünk. Ha ezek megvalósulnak, akkor elérhetjük a célunkat és elhozhatjuk a három pontot. (honvedfc.hu)

Újpest – Haladás, 17:00

Horváth Ferenc (Haladás): – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ráadásul az Újpest hazai pályán különösen erős. Habár legutóbb az MTK ellen pont nélkül maradtak a lila-fehérek, úgy láttam, a játékukkal nem volt különösebb probléma. Másrészt biztos vagyok abban, hogy ellenünk így majd – különösen a Szusza Ferenc-stadionban –   javítani akarnak. Játéktudásuk alapján a liláknak az első háromban lenne a helyük. Ami minket illet, noha legutóbb a Honvéd ellen kikaptunk, a játékunkat nem érhette különösebb kritika. Csakúgy, mint korábban a Vidi ellen, ezúttal is megvoltak a ziccereink, ám ezek mind kimaradtak, ráadásul a hajrában még büntetőt is hibáztunk. Úgy látom,  meccsről-meccsre javul a játékunk, nagyon remélem, hogy ez most már végre valahára eredményességgel is párosul. Pontot, pontokat remélek az Újpest ellen. (haladas.hu)

A magyar edzők irigykednek a külföldiekre, a fiatalokra, a szőkékre, a barnákra – Tilos passzolni Buzsáky Ákossal

Puskás Akadémia – Diósgyőr, 17:00

Fernando Fernández (Diósgyőr): – Nyár óta tudtuk, hogy ez a szezon nehéz lesz, főleg az első néhány mérkőzésünk. De úgy érzem, hogy – bár az eredményekkel még adósak vagyunk – a csapat mérkőzésről-mérkőzésre fejlődik, és sokkal jobban nézünk ki, mint néhány meccsel ez előtt. Korábban sok problémánk akadt a támadások felépítésével, amiben sikerült fejlődni, azonban a befejezés terén még mindig gondjaink vannak. Ezért is örültem nagyon a zalaegerszegi győzelemnek, hiszen nagyon ráfért már a játékosainkra és a klubra egy siker. Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint amit az első körben játszottunk a PAFC ellen. Az utolsó három hazai meccse a felcsútiaknak nagy győzelmet hozott, így biztos megjött az önbizalmuk a játékosoknak. Ugyanakkor hasonló helyzetben van a két csapat, hiszen sok új labdarúgó érkezett az átigazolási időszakban Felcsútra is, akiket be kell építeni. Meggyőződésem, hogy egy nagyon kiegyenlített mérkőzés lesz. Mi minden meccsen három pontot akarunk szerezni, hiszen a tabellán elfoglalt helyezésünk miatt csak így lépkedhetünk előre. Most kiemelten fontos, hogy győzzünk. (dvtk.eu)

Mezőkövesd – DVSC, 17:00

Herczeg András (DVSC): – Nehéz meccs vár ránk a hétvégén a Mezőkövesd ellen, de nagyon bízom benne, hogy továbbra is tartani tudjuk a pozitív szereplésünket. A kollégáimmal kielemeztük a borsodiakat, igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni belőlük. Egy biztos, technikás, jól passzoló, játszó gárda a Mezőkövesd, de mi is bizonyítottuk, hogy egységesek, szervezettek vagyunk, és jó játékot tudunk mutatni. Ezt várom a folytatásban is – nyilatkozta Herczeg András. – Azt gondolom, ugyanolyan esélyünk van a győzelemre, mint a hazaiaknak. Szeretnénk kihasználni, hogy jó formában vagyunk, és meg akarjuk nyerni a mérkőzést. (dvsc.hu)

Ferencváros – MTK, 19:30

Sergei Rebrov (Ferencváros): – Tudjuk, hogy nehéz ellenfélről van szó, nem véletlenül állnak a tabella harmadik helyén. De teljesen mindegy, kivel játszunk épp, és melyik városból érkeztek, mindegyikük ellen száz százalékos erőbedobással kell készülnünk. A soron következő csapat, az MTK éppen budapesti, de ez egyáltalán nem számít. A futballban nem az a lényeges, hogy ki birtokolja többet a labdát, hanem hogy ki lő több gólt a végén. Nem is mindig kizárólag támadófutballt játszatok a csapatommal, a lényeg, hogy egyensúly legyen, támadásban és védekezésben is a megfelelő szinten teljesítsünk, amikor kell, és a szükséges pillanatban jól lépjünk át védekezésből támadásba, vagy fordítva. (fradi.hu)

Feczkó Tamás (MTK): – Fontos lesz, hogy minél többet birtokoljuk labdát, lehetőleg az ellenfél térfelén is. Fontos lesz az is, hogy a párharcokba hogyan megyünk bele. Hazai pályán szinte minden párharcot elveszítettünk, azóta ebben sokat fejlődtünk. Akik korábban kevesebb játéklehetőséget kaptak, a kupában jól teljesítettek, nyugodt szívvel pályára lehet küldeni őket a Groupama Arénában is. (mtkbudapest.hu)