DVSC – Haladás, 17:00

Herczeg András (DVSC):Bízom benne, az együttes jól bírja el ezt a sorozatterhelést, hisz ilyen helyzetben még nem voltunk. Ki kell emelnem, hogy tizenöt nap alatt öt mérkőzést játszunk, ráadásul a bajnoki találkozókon pihent ellenfelekkel csapunk össze. Mind a két porondon versenyben vagyunk, a Haladás elleni bajnoki és a Vidi elleni kupameccs is nagyon fontos a számunkra. A bajnokságban megvan az esélyünk a dobogóra, míg a Magyar Kupában attól függetlenül, hogy nem lőttünk gólt Székesfehérváron, nagyon biztató volt a játékunk. Egyet ígérhetek, a szombati és a keddi találkozón is a lehető legtöbbet próbáljuk kiadni magunkból. A Haladás az egyik legjobb formában lévő gárda jelenleg, hisz hat meccsből ötször nyerni tudott. Ettől függetlenül hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése. A Mol Vidi ellen nagyon kemény, hajtós találkozónk volt, fontos, hogy megfelelően regenerálódjunk, hisz nagy mértékben befolyásolja a társaság teljesítményét, ha minden játékosunkra számíthatunk. Fejben és fizikailag is frissnek kell lenni a labdarúgóknak. Bízom benne, sokan buzdítanak majd bennünket az elkövetkezendő meccseinken is, hisz a szurkolókkal együtt nagyon erősek tudunk lenni. Arra kérek mindenkit, legyen a csapat mellett, mert nagyon nagy dolog lenne, ha megszereznénk a harmadik helyet és bejutnánk a Magyar Kupa döntőjébe. (dvsc.hu)

Horváth Ferenc (Haladás):Továbbra is olyan helyzetben vagyunk, hogy nincs más választásunk, mint valamennyi meccsre úgy kimenni, hogy meg kell nyernünk. Korábban megbeszéltük a játékosokkal, nem nézünk címert, pályát, ellenfelet – akivel játszunk, azt le kell győznünk. Ezúttal is erre készülünk. Tisztában vagyunk vele, hogy a Debrecen nagyon jó csapat, hazai pályán is idegenben is remekül szerepel. Herczeg András személyében kiváló edző irányítja a hajdúságiakat, jól összerakta a csapatot. Noha már csak négy pont a hátrányunk, ugyanakkora nyomás alatt játszunk, mint amikor 14 volt a lemaradásunk. A tét ugyanis nem változott: ez pedig a Haladás NB I-es tagsága. Bosnjak Predrag, Saláta Kornél és Gyurján Márton sérült. (haladas.hu)

DVTK – Paks, 17:00

Fernando (DVTK):Egy újabb döntő vár ránk szombaton, egy győzelemmel felzárkózhatunk a Paks mögé, és akár a kiesőzónából is elmozdulhatunk. Kemény mérkőzés lesz, minden egyes sikerért meg kell küzdeni, fontos, hogy a játékosok végig szem előtt tartsák ezt. Az utóbbi két mérkőzésen játékban léptünk előre, ami sajnos a pontokban alig jelentkezett, legutóbb Kisvárdán az utolsó pillanatban veszítettünk két pontot. Ezúttal ismét hazai pályán játszunk, és a céljaink eléréséhez rendkívül fontosak a DVTK Stadionban aratott győzelmek, ha valamikor, akkor most különösen szükségünk van minden szurkoló támogatására. A paksiak az elmúlt években jól szerepeltek, és ezt a bajnokságot is jól kezdték, de később hullámvölgybe kerültek, ezért talán nekünk kedvezőbb a helyzetünk, mert mi a kezdetektől a bennmaradás kiharcolására készülünk. Tudjuk, hogy ellenfelünk több problémával is küzd, sérült és eltiltott játékosaik nem léphetnek pályára, azonban egy ilyen kiélezett helyzetben többet nyom a latban, hogy ki tud jobban koncentrálni. Mindkét csapat hasonló cipőben jár, ellenfelünk a legutóbbi négy mérkőzésen nem talált be az ellenfél kapujába, és nekünk is gondjaink adódtak a támadások befejezésével, ezért döntő lesz, melyik csapat tud gólra törőbben játszani. Az mindenképpen mellettünk szól, hogy sok helyzetet alakítunk ki, Kisvárdán ugyan egy öngóllal vezettünk, de emellett több tiszta lehetőségünk is volt. Ha ezekben a szituációkban pontosabbak leszünk, akkor ismét ránk mosolyog a nap. (dvtk.eu)

Csertői Aurél (Paks):Nem foglalkozunk már vele, hogy legutóbb egy téves játékvezetői ítélet fosztott meg minket a győzelemtől, megy minden tovább a maga útján. Remélem, ezek a hibák – minden oldalról – a bajnokság folyamán kiegyenlítődnek, ami azt jelenti, hogy bízom benne, most már nem minket fognak sújtani az ilyen dolgok. Ebben a bajnokságban harmadszor találkozik egymással a két csapat, ezért sok újdonság már nem várható. Egy ilyen mérkőzésen a csapat jelenlegi formája dönthet vagy akár a játékosok egyéni döntései is kihatással lehetnek a találkozó végkimenetelére. Az a gárda gyűjthet három pontot, aki kevesebbet hibázik. Egy tipikus hatpontos mérkőzés vár ránk. Habár számunkra egy idegenben elért döntetlen ezúttal akár egy győzelemmel is felérhet. (paksifc.hu)

MTK Budapest – Kisvárda, 17:00

Lucsánszky Tamás (MTK Budapest):Kiemelten fontos összecsapás következik, de ezért is ugyanannyi pontot adnak. Ennek megfelelően készülünk fel az ellenfélből. Rutinos, jó játékosaik vannak és egyre inkább összeérnek, ami a tavaszi eredményeikből látszik is. Igazi ki-ki mérkőzésre számítok, amit remélhetőleg sikeresen tudunk majd megvívni. (mtkbudapest.hu)

Dajka László (Kisvárda):Úgy fogalmaznék, hogy ez is egy mérkőzés, amelyen javítani tudunk. A csapatot képesnek tartom arra, hogy győzelmet szerezzen az MTK otthonában, a baj inkább az, hogy többen is kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódnak és Rados Protics személyében öt sárga lap miatti eltiltott játékosunk is van. Fegyelmezett, koncentrált játékra lesz szükség ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Bízom benne, hogy a mi játékosaink erőt merítenek ebből, és tudatosul bennük, legyőzhető az MTK idegenben is, és talán az ellenfél is görcsössé válik akkor, ha azzal szembesül, az eddig őt mindenkor legyőző Kisvárda lesz az ellenfél. Az viszont igaz, hogy a szombati fellépés kapcsán minden, ami eddig megtörtént, már csak utópia. (kisvardafc.hu)

Rebrov: “Nem a Vidi elleni lesz számunkra a legnagyobb meccs” – gólerős csatár érkezhet, Dibusz örülne Grófnak

Puskás Akadémia – Mezőkövesd, 17:00

Nagy Zsolt (Puskás Akadémia szélsője): – Az egész csapat olyan szenvedéllyel és alázattal focizott a múlt héten, hogy ha azt most áthozzuk szombatra, akkor nem lehet problémánk itthon. Nem szeretnék foglalkozni az ellenfél eredményeivel, csak a szombati mérkőzéssel és a saját játékunkkal, ha azt tisztán le tudjuk hozni, akkor biztos, hogy három ponttal távozunk. Minden bizonnyal a gólok szempontjából előre kell lépnünk, Pakson jól játszottunk, csak a gól hiányzott. Minimum hat pont szükséges ahhoz, hogy megőrizzük az élvonalbeli tagságunkat. (pfla.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – A mérkőzés lefújása után, meglehetősen dühös voltam, mert jó csapattal játszottunk, jó teljesítményt is nyújtottunk, és többet is érdemeltünk volna, reméljük, hogy a következő meccseken eredményesebbek tudunk lenni – emlékezett vissza a tréner a Ferencváros elleni előző bajnokira. –Azért is gondolom így, mert hasonlóan a Puskáshoz, mi is a bennmaradásért küzdünk, ezért nagyon fontos mérkőzések jönnek számunkra, amelyeken a lehető legtöbb pontot szeretnénk begyűjteni. Természetesen most is a győzelem reményében utazunk majd el Felcsútra, mert mi mindig nyerni szeretnénk. Ugyanakkor minden egyes összecsapás más, ezért azt kell mondanom, ezúttal is másra számítok. Hozzáteszem, abszolút nem lehet kiindulni az előző meccsekből, pontosan az előző gondolat miatt. Az biztos, hogy nehéz összecsapás vár ránk egy jó játékosokat felvonultató csapat otthonában, ahol szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni.(mezokovesdzsory.hu)

Újpest – Honvéd, 17:00

Litauszki Róbert (Újpest csapatkapitánya):Meghatározza a szezonból hátralevő öt mérkőzés a dobogó és a végső sorrend sorsát. De úgy gondolom, az egész idény során minden találkozó ugyanolyan fontos volt. Sajnos hullajtottunk olyan pontokat, amikor a mérkőzés összképét tekintve többet érdemeltünk volna. Ezt persze más csapatok is elmondhatják magukról, illetve azt is, hogy ilyen történt fordítva is. Ugyanakkor, ha az egész évet tekintjük, mindenki annyi pontot gyűjt, amennyit a teljesítménye, képességei és a beletett munkája indokolttá tesz. (ujpestfc.hu)

Híres Gábor (Honvéd pályaedzője):Mondhatnánk, hogy örülök, mert jó érzés a kispesti kispadon ülni, de nekem nagyon jó helyem van Supka Attila mellett, most így is hozta a sors, hogy én helyettesítem a mestert, viszont ahogy a múlt héten is mondtam, nem történik semmi különös, a játékosok fel vannak készítve, tudják, hogy mi a dolguk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, több eltiltottunk is van, kisebb sérülések is nehezítik a dolgunkat, nagyobb szerepet kaphatnak a fiatalok, és biztos vagyok benne, hogy aki lehetőséghez jut, az mindent megtesz azért, hogy ponttal, vagy pontokkal jöjjünk el Újpestről. Ellenfelünk az állandóságot képviseli, stabil, jó csapat, amely Lacina Traoréval tovább erősödött. Ezzel a jó csapattal szemben kell nekünk bizonyítani, és megmutatni, hogy nem véletlenül viseljük a mellünkön a Honvéd címerét, és azt is tudjuk, hogy a harmadik hely szempontjából is kiemelt fontosságú a szombati mérkőzés. Emellett ezúttal is nagy szükség lesz a közönségünk biztatására, a szurkolóink eddig is mellettünk álltak, sokat segítettek, s mivel nem vagyunk könnyű helyzetben, és fontos meccset vívunk, így sokat segíthet a biztatás. (honvedfc.hu)

Ferencváros – MOL Vidi FC, 19:30

Szerhij Rebrov (Ferencváros):Nem foglalkozunk még a bajnoki címmel, mert sok meccs van még hátra, lépésről lépésre haladunk, minden találkozón a három pont a célunk. Majd akkor örülünk a bajnoki címnek, ha biztossá válik. Minden meccset kielemzünk, így a korábbi, Vidi elleni találkozókkal is megtettük ezt. Az a legfontosabb, hogy a játékosok megértsék, mit várok el tőlük, és százszázalékosan koncentráljanak. Hazai pályán leszünk, ezért magabiztosnak kell lennünk, meg kell mutatnunk, miért van nyolc pont közöttünk. Tiszteljük az ellenfelet, de a Vidinek kell jobban aggódnia a meccs miatt, mi a saját futballunkra koncentrálunk. Fontos, hogy ne foglalkozzunk túl sokat az ellenféllel. (fradi.hu)

Marko Nikolics (MOL Vidi FC):Tudom, hogy ezt mindig elmondom, de szeretném, ha az emberek emlékeznének arra, hogy jelenleg egy 12 győzelmet és egy döntetlent számláló veretlenségi sorozatban vagyunk benne, amelyből az előző hat mérkőzés – és hat győzelem – ráadásul rangadó volt. Azt tűztük ki célul, hogy a szezonban hátralévő összes mérkőzést megnyerjük, nem számolgatunk, majd utána kiderül, hogy ez mire lesz elég. Már az Újpest és a DVSC elleni mérkőzés után is megkaptam azt a kérdést, hogy kötelező-e a győzelem a Ferencváros otthonában a jelenlegi helyzetben, erre könnyen, egy szóval tudok válaszolni: igen. A szezon során eddig jó eredményeket mutattunk fel az FTC ellen, de minden mérkőzés más és más volt, ami viszont biztos, hogy egy újabb nagyon nehéz találkozón kell helyt állnunk. Ugyanakkor továbbra is bízom a játékosokban és az egész csapatban, akik már számtalanszor bizonyították, hogy milyen teljesítményre képesek! (molvidi.hu)

Fradi-Vidi: Huszti nem ünnepel, ha gólt lő, készülnek az ultrák is – minden hír az aranyrangadóról itt!