NB I, 8. forduló

Kisvárda – Haladás, 17:00

Dajka László (Kisvárda):Talán még többet is dolgoztunk annál, mint amit elterveztünk, kíváncsi vagyok, hogy jól csináltuk-e ezt, de én azért bízom benne, hogy igen. Keményen dolgoztak a srácok, főleg az elmúlt héten, az utóbbi napokban már felvettük a mérkőzésritmust, és az volt a szempont, hogy szombatra megfelelő állapotban legyen a csapat. A mérkőzésmentes héten a kondicionális munka került előtérbe, akadtak játékosok, akiknek volt lemaradásuk, az ő felzárkóztatásukat tartottuk elsősorban szem előtt. Nagyon remélem, hogy sikerült egy szintre hozni a futballistákat. Úgy halad a két játékos csapatba építése, ahogy haladnia is kell. Ugyan edzőmeccset csak egymás között játszottunk, de a tréningeken látjuk, hogyan is dolgoznak. Nem rossz futballistákról van szó, a kispadon már ott lehetnek, és a mérkőzés eredményének alakulásától függően játéklehetőséget is kívánok adni nekik. Ezzel a három mérkőzéssel lett egy kis presztízsünk, és úgy gondolom, hogy ezt mindenféleképpen meg kellene védenünk. Ahogy korábban is mondtam, nem lettünk és nem is leszünk egyik pillanatról a másikra világverő csapat, de úgy látom, szépen fejlődünk, és az általunk elképzelt játékot a kétszer negyvenöt perc alatt egyre több ideig képesek vagyunk megvalósítani. Nehéz mérkőzésre számítok, azért is, mert a Haladásról is nagyon nehéz megállapítani, hogy mikor milyen teljesítményt nyújt. Éppen ezért elsősorban a magunk játékára fókuszáltunk, hogy az tovább javuljon. Ha ez így lesz, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést, hiszen a három pont birtokában mehetnénk el újra nyugodtan az újabb kéthetes bajnoki szünetre, amely alatt a Magyar Kupában leszünk érintettek. Ezért dolgoztunk az utóbbi hetekben, és bízom benne, hogy miként eddig is, úgy a csodálatos közönségünk most is mellettünk lesz majd. (kisvardafc.hu)

Michal Hipp (Haladás):Azt reméltem, hogy a bajnoki szünetben felépülnek a sérültek, de nem ez történt, továbbra is foghíjasak vagyunk. De nincs mese, az a legjobb Haladás, amelyik éppen a pályán van. Ami a kisvárdaiakat illeti, Dajka László irányításával teljesen más – jó és eredményes – futballt játszanak, mint korábban. Egyáltalán nem véletlen, hogy az edzőváltás óta ilyen jól szerepelnek. Nem lesz könnyű dolgunk. Tudjuk, hogy régen nyertünk idegenben, de azt is látni kell, hogy az idei évben egyedül az FTC tudott bennünket egynél nagyobb gólkülönbséggel megverni. Viszont rengeteg gólt kaptunk saját hibáink után, ezeket mindenképpen csökkentenünk kell. Bosnjak Predrag, Tamás László, Kovács Lóránt és Emil Lyng sérült. (haladas.hu)

Mezőkövesd – DVTK, 17:00

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Azért szeretem az ilyen találkozókat, mert várhatóan sokan lesznek a lelátókon és a labdarúgás legfontosabb kelléke a néző. Az filozófiánk ettől függetlenül nem változott: eddig sem foglalkoztunk a külső körülményekkel, az egyik-másik összecsapásra mesterségesen aggatott jelzőkkel, szóval megyei presztízsmeccs ide, vagy oda, számunkra minden 90 perc egyforma. Ettől elvonatkoztatva tény: ha nyerünk, tisztes távolra kerülünk a diósgyőriektől. Amennyire csak lehetett, tanulmányoztuk a játékukat, ezért úgy ítélem meg, hogy a létező legjobban rájuk hangolódtunk. Azzal tisztában vagyunk, hogy a DVTK-t nem lehet egy-két váratlan játék­elemmel megverni, nekünk a sikeres szereplés érdekében minden mutatóban felül kell múlnunk őket. Sokan és sokat kérdezték a szakmai stábunk tagjaitól, hogy – ha másért nem, akkor a táblázaton elfoglalt helyeink okán – mi vagyunk-e az esélyesek. Nos, azt feleltük, hogy ennek a találkozónak nincs esélyese, mert ilyen nem is létezik ebben a tizenkét csapatos NB I-ben, annyira kiegyenlített a mezőny. Most uralkodik a futball örök bizonytalansága, tényleg lehetetlen megjósolni a várható eredményeket. Molnár érkezése óta a csapattal gyakorol, azt viszont nem tudom megmondani, hogy milyen szerep jut majd neki, ez a jövő zenéje. Azért igazolt ide, hogy a csapat erőssége legyen és ez igaz Kosztára is. Tőlük elvonatkoztatva mondom: mindenkire szükség van és nagy harc folyik a csapatba kerülésért, de napról napra és hétről hétre valamennyi játékosnak be kell bizonyítania azt, hogy a gárdában a helye. (boon.hu)

Fernando Fernández (DVTK):Mindenki nagyon várja a mérkőzést, hiszen a válogatott szünet miatt két hete nem léptünk már pályára. Egy nagyon fontos, érzelmekkel teli mérkőzés következik. Az előző három meccsen sikerült pontokat gyűjtenünk, remélem, hogy ez folytatódni fog a Mezőkövesd ellen is. (haon.hu)

Paks – MTK Budapest, 17:00

Csertői Aurél (Paks):Remek ellenfél érkezik hozzánk, a nyáron nagyon jól erősítettek, ez meg is látszik a teljesítményükön. Nagyon jól futballoznak, és mellé eredményesen is. Ugyan legutóbb botlottak egyet, de ez semmit nem jelent. Kifejezetten nehéz meccsre számítok, ahol nekünk minden tudásunkra szükségünk lesz ahhoz, hogy győzni tudjunk. Hazai pályán nem is lehet más a célunk, már csak azért sem, mert zárkózni szeretnénk. (paksifc.hu)

MTK Budapest (Feczkó Tamás):Két mérkőzést játszottunk a múlt héten. Egy bemutató mérkőzést és egy nagyon jó ritmusú szerb első osztályú csapat elleni mérkőzést. Úgyhogy teljes mértékben mindenki várja már a következő bajnokit. Nagyon szervezettek és koncentráltnak kell lennünk, hiszen a Paks az egyik legszervezettebb és legjobban kontrázó csapat Magyarországon. Igen kemény kihívás elé vagyunk állítva, ha győztesként szeretnénk eljönni Paksról – más célunk nem is lehet ezen a hétvégén sem. (mtkbudapest.hu)

Puskás Akadémia – MOL Vidi FC, 17:00

Benczés Miklós (Puskás Akadémia):A papírforma alapján nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de ennek ellenére eredményesek szeretnénk lenni. Nagyon fontos, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából, a legnagyobb önbizalommal játsszon, hiszen a Vidi ellen a tudásunk legjavára és maximális koncentrációra lesz szükség ahhoz, hogy pontot, pontokat tudjunk szerezni. Van olyan szakemberünk, aki a riválisok felderítésével foglalkozik, de az ellenféltől érkező játékosok mindig tudnak olyan adalékokat szolgáltatni, amelyek a hasznunkra lehetnek. Sokkal fontosabb kérdés azonban, hogy az így nyert információ a pályán nyújtott teljesítményben megjelenik-e. Az ellenfél feltérképezése és a kidolgozott taktika ugyanis egy dolog, a lényeg az, hogy mindezt a játékunkban mennyire tudjuk tartalommal megtölteni. (molvidi.hu)

Marko Nikolics (MOL Vidi FC):A válogatott találkozók fontos részei a futballnak, ezzel együtt kell élnünk. Büszkék vagyunk arra, hogy voltak játékosaink a magyar U19-es, U21-es és felnőtt válogatottban, Macedónia és a Zöld-foki szigetek válogatottjában is. A többiekkel jó munkát végeztünk, majd szerdán már a válogatottak is bekapcsolódtak az edzésekbe és teljes kerettel készültünk a Puskás Akadémia ellen. Büszkék lehetünk arra, amit nyáron elértünk Európában és mindent megteszünk azért, hogy sikeresen képviseljük a klubot és a magyar focit az EL-csoportkörben. A bajnokságban is veretlenek vagyunk, viszont néhány pontot elveszítettünk, most el kell kezdenünk gyűjteni a három pontokat, hiszen meg szeretnénk védeni a címünket. Ahogyan eddig, úgy most sem kívánok részletekbe bocsátkozni a találkozó előtt, de mindenki biztos lehet abban, hogy olyan csapat lép majd pályára, amelyet képesnek tartunk arra, hogy három pontot szerezzen. A hazaiak nem kezdték jól a szezont, de ettől függetlenül sok minőségi játékos alkotja a keretüket. Ma is, ahogy mindig, maximális koncentrációt és jó hozzállást várok a csapattól a pályán. (molvidi.hu)

Újpest – Debrecen, 17:00

Nebojsa Vignjevics (Újpest):A Honvéd ellen nagyon jól futballoztunk, ami biztató a mostani találkozó előtt. A kispestiek meccsén a legjobban az hiányzott, hogy nem voltunk elég rámenősek a támadásoknál az ellenfél kapuja előtti helyzetekben. A DVSC rendkívül jó csapat, rengeteg kiváló játékossal, akik veszélyesek a kontraakcióknál. Ha ugyanazon a szinten futballozunk a vendégek ellen, mint múlt héten, és növelni tudjuk a gólszerzési hatékonyságunkat és agresszivitásunkat, akkor biztos vagyok benne, hogy meglesz a három pont szombaton a lefújást követően. (dvsc.hu)

Debrecen (Herczeg András):A múlt héten nagyon sokat edzettünk, próbáltunk odafigyelni a kondicionális munkára, és igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a lila-fehérek elleni bajnokira. Az Újpest egy kiszámíthatatlan, de komoly csapat, tavaly a harmadik helyen végzett a tabellán, ráadásul megnyerte a Magyar Kupát. Általában szoros összecsapásokat vívunk velük, most is hasonlóan kiegyensúlyozott találkozóra számítok. Tavaly kétszer ők nyertek, egyszer pedig döntetlent játszottunk velük, bízom benne, hogy idén ez megfordul, és a hétvégén mi szerezzük meg a három pontot. Rámenősebben kell játszanunk, a kapu előtt pedig sokkal koncentráltabbnak kell lennünk. Továbbá külön figyelnünk kell majd a fővárosiak támadóira, Novothny Somára és Zsótér Donátra, valamint Branko Pauljevicsre és Dzenan Burekovicsra, akik remekül kapcsolódnak be a csapatuk játékába. A lila-fehéreket sok beadás jellemzi, amelyre igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni. Igaz, sok döntetlent ért el az Újpest a bajnokság eddigi részében, de azt gondolom, a nemzetközi kupában való szereplés befolyásolta őket és kihatással volt a teljesítményükre. Mi is sok meccsen szereztünk egy pontot, nyilván vidámabbak lennénk, ha ezek közül kettőt-hármat meg tudtunk volna nyerni. Az esélyünk megvolt rá, de sajnos nem sikerült, most azonban mindenképp azon leszünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Nagyra tartanám, ha három ponttal távoznánk a Szusza Ferenc Stadionból. (dvsc.hu)

Honvéd – Ferencváros, 19:30

Supka Attila (Honvéd):Komoly rangadó következik, amely mind a két csapat számára nagyon fontos, főleg mivel közeledünk már az első kör végéhez a bajnokságban. Ha koncentrált, jó teljesítményt tudunk nyújtani, akkor van esélyünk arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk a Ferencváros ellen. Riválisunk nagyon jól igazolt, elvitték a centerünket, Lanzafamét is, sok jó játékosuk van, nem lesz egyszerű a mérkőzés, de megpróbálunk úgy felkészülni, hogy a találkozó után mi ünnepelhessünk. Az előre játékuk rendben van, viszont a védekezésüket meg lehet bontani, ehhez viszont az kell, hogy a mi védekezésünk masszív maradjon, s ha ez megmarad, akkor eredményesek lehetünk. (honvedfc.hu)

Szerhij Rebrov (Ferencváros):Sajnos ebben a két hétben nem számíthattunk azokra a játékosainkra, akik a válogatottjaikkal voltak, de ennek ellenére remek munkát végeztünk. Volt egy felkészülési meccsünk is, sok mindennel tudtunk haladni, majd szombaton kiderül, hogy tényleg jól dolgoztunk-e. Remek hangulat uralkodik a csapaton belül, az edzéseken is látszik, mindenki lelkesen küzd. Nagyon fontos, hogy mindenki megértse, milyen fontos találkozó vár ránk. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy senki sem sérült meg a válogatott szünet alatt, és mindenki arra vágyik, hogy a kezdőcsapat tagja legyen. Van egy szint, amit a csapatunk képvisel, nagy potenciál rejlik a játékosokban, ezt kell kivinni a pályára is. Nem szabad félve játszani senki ellen, mert mindig csakis a győzelemre hajtunk. (fradi.hu)